elektrische auto Mazda MX-30

Ben je helemaal klaar met de brandstofkosten? Begrijpelijk, want het is tegenwoordig ook behoorlijk duur en het is slecht voor het milieu. Heb je net een elektrische auto gekocht? Gefeliciteerd, want je hebt nu een duurzaam voertuig en je kunt hier veel geld op besparen. Echter, is het wel wennen en zijn er diverse zaken die anders zijn met een elektrische auto. Je hoeft namelijk niet meer te tanken en maakt vooral gebruik van laadpalen, zodat je de accu kunt opladen. Over het hele land staan er verschillende laadpalen, die je kunt gebruiken voor het opladen van je voertuig. Maar hoe werkt dit precies en hoe laad je de auto thuis op? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten kunt komen.

Auto thuis opladen

Veel mensen zijn gewend om naar het tankstation te rijden als de benzinemeter laag staat. Dat hoeft niet meer met een elektrische auto en je maakt vooral gebruik van een laadpaal. Het is daarom verstandig om het voertuig thuis op te laden, zodat je altijd kunt genieten van een volle accu. Wanneer je de auto vergeet op te laden is dat natuurlijk vervelend wanneer je weg wilt gaan. Je kunt eenvoudig de kabel in het stopcontact steken en deze verbinden met het voertuig. Echter, je kunt ook een laadpaal laten plaatsen bij je woning en dit is een stuk beter. Je wilt namelijk zien hoeveel stroom je gebruikt voor het voertuig en dat kan alleen met een eigen laadpaal. Op het werk staat waarschijnlijk ook een laadpaal en je kunt hier de auto opladen tijdens het werk.

Laadpas elektrische auto

Heb je een elektrische auto? Dan is het belangrijk dat je een laadpas elektrische auto hebt, want je kunt hiermee overal laden. Er zijn duizenden laadpalen in Nederland en je kunt alleen met een laadpas de auto hier laden. Je kunt de auto laden door de kabel met de auto te verbinden, daarnaast moet je met de laadpas jezelf aanmelden. Op de meeste laadpalen zit een scanner waar je de laadpas tegenaan kunt houden. Je krijgt bij de meeste aanbieders een maandelijkse factuur met alle laadbeurten die je hebt gemaakt. Hierop staat een totaalbedrag dat je moet betalen aan de leverancier. Ben je een zelfstandige ondernemer? Je wilt dan natuurlijk de zakelijke kilometers kunnen declareren en je kunt dit het beste doen met een zakelijke laadpas. Je krijgt met een zakelijke laadpas een BTW-factuur van alle laadbeurten die je maakt.

Overzicht

Het gebruik van een laadpas is ideaal en het grootste voordeel is dat je overal kunt opladen. Daarnaast krijg je een duidelijk overzicht van de hoeveelheid stroom die je gebruikt en wat de kosten hiervan zijn. Dit overzicht is van groot belang voor de belastingdienst zodat je de zakelijke kilometers kunt declareren. Iedere laadpas is anders en het is daarom van belang dat je de perfecte aanbieder vindt. De kosten verschillen per aanbieder en je wilt deze daarom goed met elkaar vergelijken.

Categorieën