Er zijn veel redenen om een (andere) autoverzekering af te sluiten. De leukste reden is als je een nieuwe auto hebt gekocht. Maar misschien wil je wel overstappen naar een andere verzekeraar of een ander type verzekering afsluiten. En heb je wel eens naar aanvullende verzekeringen gekeken? Daar kunnen interessante opties tussen zitten. Na het lezen van dit artikel weet je wat voor jou de beste autoverzekering is.

All risk, WA of WA + beperkt casco?

Een autoverzekering is wettelijk verplicht. Onverzekerd de weg op gaan is niet slim. Als de politie je betrapt, kun je een forse boete verwachten. En raak je met je onverzekerde auto betrokken bij een ongeluk, dan heb je helemaal een probleem.

Er zijn drie soorten autoverzekeringen om uit te kiezen. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt vooral af van de leeftijd van de auto. Is jouw auto bijvoorbeeld tussen 6 en 12 jaar oud? Dan is WA + beperkt casco de beste keuze.

Hierbij wordt de verplichte wettelijke aansprakelijkheid aangevuld met wat extra dekkingen. Schades door natuurverschijnselen en overstekende dieren worden bijvoorbeeld gedekt. En als je auto beschadigd raakt als gevolg van een inbraak, wordt dit met een WA + beperkt casco verzekering vergoed.

All risk

Voor nieuwe auto’s is er eigenlijk maar één type verzekering geschikt, en dat is de all risk verzekering. Bij deze verzekering worden alle schades gedekt, dus ook wanneer je zelf een ongeluk hebt veroorzaakt. Nieuwe auto’s zijn vaak nog veel waard en als er onderdelen vervangen moeten worden, is dit prijzig. Vandaar dat all risk (of volledig casco) voor dit type auto de beste optie is.

WA verzekering

De tegenpool van all risk is de WA verzekering. WA is de goedkoopste verzekering en het meest geschikt voor oudere auto’s. Hier vallen auto’s onder die een leeftijd van 12 jaar of ouder hebben.

Bij een WA verzekering worden alleen schades die je aan andere voertuigen en personen veroorzaakt gedekt. En uiteraard dekt de verzekering van de andere partij schade die door hen is veroorzaakt.

Aanvullende verzekeringen

Net zoals bij een zorgverzekering kan ook de polis van de auto worden uitgebreid. Afhankelijk van hoe en hoe vaak je de auto gebruikt kan dit aantrekkelijk zijn. Een voorbeeld is de verkeersrechtsbijstandverzekering. Dit is handig als je betrokken raakt bij een ongeluk en met de andere partij geen overeenstemming kunt bereiken over de schadeafhandeling. Dit geldt zowel voor problemen in Nederland als in het buitenland.

En als je veel rijdt, is de pechhulp verzekering het overwegen waard. Daarmee ben je verzekerd van hulp als je auto onderweg kapot gaat. Niet alleen onderweg, ook als je auto thuis niet wilt starten, word je met deze verzekering uit de brand geholpen.

Andere aanvullende verzekeringen zijn de inzittendenverzekering, vrije reparatiekeuze, verlengde nieuwwaarde en verlengde aanschafwaarde.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *