Autorijden is de afgelopen jaren steeds makkelijker en comfortabeler geworden. Dit komt door de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, cruisecontrol maar ook door diverse accessoires die op de markt gebracht worden. De ingebouwde opties zitten vaak ingebouwd in de auto maar wat betreft accessoires ligt de keuze over het algemeen volledig bij jezelf. In deze blog geven we je daarom drie tips wat betreft accessoires die het autorijden voor jou gemakkelijker kunnen maken!

Bandenpomp

Iedere band verliest dagelijks lucht. Dit komt omdat een ventiel over het algemeen nooit 100% luchtdicht is. Om te controleren hoeveel lucht er uit de banden verdwenen is kun je de bandenspanning meten. Zodra de bandenspanning onder het minimum gekomen is dien je de band op te pompen. Dit kun je bij een benzinepomp laten doen, maar ook middels een elektrische bandenpomp voor je auto. Als je deze zelf in bezit hebt, dan kun je gelijk handelen als je merkt dat de bandenspanning te laag is. Daarnaast kost het vaak geld om de banden op te pompen bij een pompstation. Het kan dus op de lange termijn zeker uit om een elektrische bandenpomp voor je auto zelf aan te schaffen!

Zonneschermen

Om jezelf en de bijrijders in de auto tegen de zon te beschermen kun je zonneschermen op de ramen van je auto plakken. Dit gaat dan om de ramen aan de zijkanten van de auto. De zon kan namelijk behoorlijk verblindend zijn en daarnaast ook ontzettend heet. Doordat de zon door het glas schijnt wordt het effect van de zon alleen maar sterker. Een zonnescherm op het raam gaat in dit geval dus niet alleen de verblinding tegen, maar ook de opwarming.

Carkits

Carkits zijn onmisbaar voor autorijders die wel eens een belletje moeten plegen tijdens het autorijden. Door de telefoon in de carkit te plaatsen kan er handsfree gebeld worden. Hierdoor kan de bestuurder met beide handen aan het stuur blijven en blijft de eigen veiligheid gewaarborgd. Naast het waarborgen van de eigen veiligheid zorgt de carkit er ook nog eens voor dat je niet in overtreding van de wet bent. Een waardevolle toevoeging voor iedere auto dus!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *