Als je op zoek bent naar een robuuste terreinwagen dan was jarenlang je eerste keuze de Land Rover Defender. Tot 2016. Destijds maakte de fabrikant namelijk bekend dat het zou stoppen met het produceren van dit model. Veel mensen waren niet blij met deze keuze. Sir Jim Catcliffe was hier één van. Het hoofd van chemieconcern INEOS bleef echter niet bij de pakken neerzitten en koos ervoor om juist aan de slag te gaan. Zo ontstond de opvolger van de Defender: de Grenadier. 

INEOS ken je misschien als chemieconcern, maar als je fan bent van wielrennen zul je het eerder kennen als de opvolger van SKY. Sir Jim Catcliffe is de eigenaar van dit bedrijf en tegelijkertijd een liefhebber van de Land Rover Defender, die je nog altijd als occasion kunt leasen via Privateleaseused.nl. Als gloednieuwe auto is dit model echter niet meer verkrijgbaar en daar was de Brit het niet mee eens. Hij zat in Londen in een pub genaamd Grenadier toen hij met het plan kwam om de oude Defender met INEOS nieuw leven in te blazen.

Catcliffe benaderde hiervoor Land Rover, maar het merk had geen zin in deze herstart. Het Britse hoofd van INEOS was het niet eens met deze keuze en kwam daardoor met een nieuw plan: het produceren van een eigen model op basis van de Land Rover Defender. Het kostte een paar jaar aan development, maar in september van 2021 werd bekend dat de eerste orders aangenomen werden. Inmiddels zijn de eerste Grenadiers zelfs al op de weg te vinden. Ja, Sir Jim Catcliffe koos ervoor om het model te vernoemen naar de pub waar hij met het idee kwam samen met zijn vrienden. 

Alhoewel de eerste INEOS Grenadiers inmiddels al gebruikt worden, zal het natuurlijk nog wel even duren voordat je deze auto als occasion kunt leasen op Private Lease Used. Je kunt het nu wel als nieuwe voertuig kopen. Je kunt dan kiezen uit twee modellen: de utility en de station wagon. Het verschil tussen deze versies zit hem met name in de achterbank. Het utility-model heeft namelijk helemaal geen achterbank, deze auto is namelijk ontworpen om gebruikt te worden voor werkzaamheden. Binnen het model zijn bovendien twee motoren beschikbaar, ze zijn beide geproduceerd door BMW: een 3.0-liter zescilinder met 286pk en 450 Nm en een 3.0-liter zescilinder turbodiesel met 249pk en 550 Nm.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *