Wil jij milieuvriendelijker rijden en minder afhankelijk zijn van de fluctuerende oliemarkt? Dan is elektrisch autorijden ideaal voor jou. Hoewel elektrische auto’s meestal duurder zijn in de aanschaf, betekent dit niet dat er geen alternatieven zijn om goedkoper elektrisch te kunnen rijden. Met private lease hoef jij niet in één keer een dure auto te kopen, maar kun jij voor een vast bedrag per maand elektrisch rijden. 

Voordelen en nadelen van elektrisch rijden

Het grootste voordeel van een elektrische auto is natuurlijk dat jij bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Daarnaast is het mogelijk om thuis te laden en hoef jij daardoor niet iedere keer naar een pompstation/laadpaal. Er zijn in Nederland ook verschillende snellaadstations die je kunt gebruiken om de auto op te laden. Een elektrische auto is tevens veel stiller en trekt sneller op dan een auto die op benzine rijdt. 

Het grootste nadeel van een elektrische auto is de aanschafprijs en de actieradius. Elektrische auto’s zijn in de meeste gevallen duurder en kunnen minder kilometers maken voordat jij weer moet opladen. 

Toch zijn er de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt om ze steeds verder te kunnen laten rijden. Tegenwoordig kan een groot deel van de Nederlanders op één lading, hun dagelijks gebruik elektrisch rijden. Ook is er een veel ruimere keuze uit elektrische auto’s die meer dan 250 kilometer actieradius hebben. Elektrisch rijden hoeft ook niet heel duur te zijn, doormiddel van private lease. Hierdoor kun je bij sommige aanbieders al voor € 219,-per maand in een elektrische auto rijden. 

Beste private lease aanbieding vinden

Om de beste private lease aanbiedingen te vinden, is het handig om een online private lease vergelijker te gebruiken. Hiermee heb jij een compleet overzicht van de beschikbare private lease aanbiedingen, zodat jij altijd de goedkoopste keuze kan maken. Op ons blog over de beste elektrische private lease auto kun jij lezen over de voor- en nadelen van een aantal topmodellen elektrische auto’s. Weet jij niet waar te beginnen? Dan zijn de Peugeot e-208 en Peugeot e-2008 goede elektrische instapauto’s om naar te kijken. De Peugeot 208 is al jaren een ontzettend populair model en sinds november 2021 is er een volledige elektrische uitvoering beschikbaar. Beide auto’s zijn goed te verkrijgen, waardoor er veel aanbiedingen beschikbaar zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *