Alles heeft waarde. Zelfs een oude auto die al jaren weerloos en verlaten in een garage staat, kan nog heel wat geld opleveren. Maar hoe? Hier zijn 5 manieren om de waarde van je kapotte wagen te verzilveren:

1. Inruilen bij de dealer 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, lijkt dit de meest gemakkelijke manier te zijn om van je oude auto af te komen. Reken er echter niet op dat je veel zult krijgen voor je defecte auto. Dealers zijn gehaaide zakenmannen. Ze zullen je waarschijnlijk korting geven op de prijs van je nieuwe wagen, maar die geven ze uiteindelijk aan iedereen. Dit is duidelijk niet onze favoriete manier.

2. Verkopen aan een sloopbedrijf

Sommige onderdelen en het oud ijzer van je auto kunnen nog best wat geld opleveren. Een sloper zal bovendien langskomen met zijn takelwagen en de auto zo voor je opladen, zodat je er snel vanaf bent. Verwacht ook hier geen al te hoge prijzen. Houd er rekening mee dat je ook de takelwagen en het ‘sloopwerk’ zal moeten betalen, wat allemaal van de waarde van je wagen zal worden afgetrokken.

3. Demonteer je auto zelf en verkoop de onderdelen

Heb je wat tijd tot je beschikking en ben je handig met een schroevendraaier? Dan is dit een interessante manier om geld te verdienen aan je oude bak. Er zijn altijd wel mensen op zoek naar gebruikte onderdelen, omdat deze een stuk goedkoper zijn dan nieuwe. Op het internet zijn veel sites waar je kopers kunt vinden. Je kunt werkelijk elk onderdeel verkopen, maar focus je op die onderdelen die heel duur zijn bij een dealer, zoals:

  • Het stuur
  • De radio
  • De wielen en banden
  • De spiegels
  • De lampen
  • De accu

4. Verkoop je auto in zijn geheel

Beter nog dan de auto in onderdelen te verkopen, is het als je hem in zijn geheel kunt verkopen. Maar wie koopt er nu een kapotte auto? Nou wat dacht je van al die mensen die onderdelen willen kopen? Voor veel mensen is het repareren van een auto een hobby of een manier om een centje bij te verdienen. Ze schaffen een ‘projectje” aan en gaan lekker sleutelen tot het weer rijdt. Er zijn veel websites (dezelfde als waar je onderdelen verkoopt), waar mensen kapotte auto’s zoeken. Zorg er wel voor dat je ongeveer weet wat de auto nog waard is, en reken er op dat het wel even kan gaan duren voordat je de goede prijs zal krijgen voor je bak. Heb je echter genoeg tijd, kennis, en heb je niet direct geld nodig? Dan is dit een hele goede optie.

5. Verkopen voor export

De makkelijkste manier om snel een mooie prijs te krijgen voor je auto die niet meer rijdt is om hem te verkopen voor export. Hij wordt dan gratis opgehaald en geëxporteerd naar bijvoorbeeld Oost-Europa, waar hij voor weinig geld wordt opgelapt en doorverkocht aan een lokale consument. Op inkoopautos.com bijvoorbeeld kun je heel snel je kapotte wagen voor een heel mooi bedrag verkopen. Hoe mooi? Vraag een gratis online taxatie aan en ze brengen vaak binnen een dag een bod uit.

Categorieën