Uit onverwachte hoek presenteert Ferrari de Roma: een minimalistisch vormgeven sportauto met een zeer chique uitstraling. De onthulling vond plaats in de Italiaanse hoofdstad Rome. De perfecte locatie voor een auto als de Ferrari Roma.

Design

Wat het meest opvalt aan de Ferrari Roma, is zijn minimalistische vormgeving met opvallend weinig vouwen en lijnen. Binnenin gooit Ferrari het over een hele andere boeg, met een digitaal instrumentarium van 16 inch en een centraal gepositioneerd display van 8,4 inch. Het is een 2+2 zitter, dus de achterbank is enkel geschikt voor kinderen of eventuele bagage. De kofferbak meet 272 liter. 

Onder de motorkap

De Ferrari Roma beschikt over een 3,9-liter V8-turbomotor met 620 pk en 760 Newtonmeter koppel. Schakelen gebeurt via een 8-traps DCT-automaat met dubbele koppeling. De acceleratie vanuit stilstand naar de 100 km/h is in 3,4 seconden achter de rug, terwijl de 200 km/h in 9,3 seconden is bereikt. De topsnelheid bedraagt 320 km/h.

In het eerste kwartaal komt de Ferrari Roma naar Nederland. Hoeveel dit prachtige model moet gaan kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *