Infiniti Q30 AntiChic Edition 2017

Auto’s en tassen, gaat dit samen? Blijkbaar wel, want Infiniti en het Nederlandse tassenmerk AntiChic hebben samen onlangs de speciale Q30 AntiChic Edition geïntroduceerd. Testredacteur Peter wil hier wel meer van weten.

Speciaal design

Begin vorig jaar introduceerde Infiniti de nieuwe Q30, terwijl een half jaar later de Infiniti-importeur een samenwerking aanging met het Nederlandse tassenmerk AntiChic. Hieruit is de speciale Q30 AntiChic Edition voortgekomen. En we kunnen stellen, het resultaat mag er zijn. Het eerste wat opvalt, is de matzwarte exterieurkleur en de grille en raamlijsten die in zwart pianolak zijn uitgevoerd. Diezelfde kleur pianolak zien we ook terug op de 19 inch lichtmetalen velgen. Ten slotte zijn ook de parelmoer rode zijskirts een echte eyecatcher.

Deze exclusieve Q30 is een one-off, wat betekent dat er slechts één exemplaar is gebouwd. De Q30 AntiChic Edition meet 4.425 mm in lengte, 1.805 mm in breedte en 1.475 mm in hoogte. Zijn wielbasis bedraagt 2.700 mm.

Vermogen opgeschroefd

Het motorvermogen van deze one-off is door Infiniti opgeschroefd naar 156 pk. Standaard beschikt de 1.6 liter turbobenzinemotor over 122 pk, maar voor deze speciale uitvoering is er dus meer vermogen uit het blok geperst. Over de prestaties zijn we erg te spreken, want deze krachtbron reageert uitstekend op je rechtervoet. De 156 pk sterke 1.6t-benzinemotor is gekoppeld aan een fijn werkende, handgeschakelde zesversnellingsbak.

Slangenprint

Zoals is te verwachten, is bij deze AntiChic Edition ook vanbinnen het een en ander aangepast. Zo zijn de stoelen, het dashboard, de portieren en de bovenzijde van de hoedenplank uitgevoerd met een zwarte slangenprint. De middenconsole en onderzijde van de hoedenplank moeten het stellen met een speciale roggeprint. Daarnaast is de parelmoer rode kleur terug te vinden op de middenconsole en deurpanelen. Op de zonneklep aan de passagierskant zit een handtas bevestigd van het tassenmerk AntiChic; een hebbedingetje voor vrouwen.

Infotainmentsysteem

De unieke Q30 is voorzien van een infotainmentsysteem dat we kennen uit de Infiniti Q50S 3.5 Hybrid, die we onlangs aan een rijtest hebben onderworpen. We zijn tevreden over de eenvoudige bediening van het navigatiesysteem, die tijdens de testweek ons op duidelijke wijze de weg heeft geleid. Echter, had de routeweergave ietwat moderner gemogen.

Ten slotte valt ons op, dat de Q30 AntiChic Edition niet is uitgerust met een achteruitrijcamera. Liever hadden we dit wél gezien, aangezien hij brede C-stijlen heeft waardoor het zicht naar achteren wordt beperkt.

Specificaties

Onderstaande specificaties met een * gelden voor de reguliere Q30.

Motor: 1.6t benzinemotor (156 pk)

Versnellingsbak: Handgeschakelde zesbak

0-100 km/h: 9,4 sec.*

Topsnelheid: 200 km/h*

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,7 liter/100 km*

CO2-uitstoot: 133 g/km*

Lengte, breedte en hoogte: 4.425 mm/1.805 mm/1.475 mm

Bagageruimte: 430 liter*

Vanafprijs: € 35.435,- (inclusief BTW en BPM)

Prijs (onze testauto): € 39.995,- (inclusief BTW en BPM)

Categorieën