Ford Christmas kersttrui jumper

Na eerder dit jaar al een Emoji Jas te hebben geïntroduceerd komt Ford nu met de corona-proof ‘‘anderhalvemeter’-kersttrui. Het ideale cadeau voor de kerst. Deze functionele kersttrui is een onderdeel van de campagne ‘Share The Road’, met als doel om de spanning tussen automobilisten en fietsers te verminderen. Helaas is de trui een concept en niet daadwerkelijk te koop, evenals de andere kledingstukken van de campagne.

Toch niet wéér een kersttrui…

Nee, maak je maar geen zorgen. Deze keer niet nog een foute kersttrui, maar juist een speciale. In het gewei, de neus en de staart van het rendier zitten lampjes verborgen die de vloer rondom de drager verlichten. De verlichting mankeert zo een ‘veilige zone’ van anderhalve meter, in de vorm van een kerstboom. Zo kunnen andere weggebruikers ’s nachts voldoende afstand houden bij het inhalen. Naast het advies van de overheid om anderhalve meter afstand te houden tijdens het coronavirus, wordt het over het algemeen ook als veilige afstand beschouwd wanneer je wil inhalen in langzamer verkeer. Bij snelheden boven de 50 km/u adviseert men zelfs tot twee meter afstand te houden.

Share The Road

“In 2020 zijn we misschien wel goed geworden in het hanteren van een veilige afstand in winkels of op het trottoir, maar op de openbare weg laat dit gedrag nog wel eens te wensen over. De ‘anderhalvemeter’-kersttrui mag dan grappig zijn, de achterliggende boodschap is serieus: let goed op het andere wegverkeer zodat iedereen met Kerst veilig thuiskomt, ongeacht welk transportmiddel er wordt gebruikt”, aldus Emmanuel Lubrani Senior Brand Manager van Ford Europa. Met de campagne ‘Share The Road’ probeert Ford de harmonie te bevorderen tussen weggebruikers.

Draagbare creaties van Ford

De ‘anderhalvemeter’-kersttrui is de nieuwste draagbare creatie van Ford, en onderdeel van een reeks draagbare creaties van Ford met als doel het bewustzijn rond verkeersveiligheid thema’s te vergroten. In 2015 heeft Ford een drugs pak geïntroduceerd, waarmee weggebruikers de effecten konden ervaren van hoe het is om auto te rijden na drugs te hebben gebruikt. In 2016 is een vergelijkbaar kledingstuk geïntroduceerd door Ford die de effecten van een kater simuleert: Het “Hangover Suit”.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *