Volkswagen ID.Buzz | maak kennis met de elektrische personenbus
Na een enorme reeks teasers, interviews, concepts en vrijgegeven informatie heeft Volkswagen eindelijk officieel de doeken getrokken van de

ID.Buzz

. Een icoon keert terug! Niet alleen als personenauto maar ook als bedrijfsauto.

Maak kennis met deze volledig elektrische personenbus.
Volkswagen ID.Buzz is geen Transporter of MultivanMet de ID. Buzz maakt een iconisch ontwerp een terugkeer. De retrobus kenmerkt zich door de designelementen van de vroegere T1. De ID. Buzz is niet zomaar een elektrische versie van de bekende Transporter bedrijfswagen of de Multivan. Nee, de auto is een volledig nieuw model en ontwikkeld als EV. De meest in het oog springende overeenkomsten met de T1 van weleer is de voorzijde met twee kleuren en het grote VW-logo.Volkswagen ID.Buzz actieradius en opladen
Aangezien de concept reeds uit 2017 stamt is er in de loop der jaren al de nodige informatie vrijgegeven. Het uiteindelijke productiemodel wijkt slechts minimaal af van de conceptauto. De ID.Buzz krijgt een 77 kWh groot accupakket aangemeten. Dit accupakket kennen we van de Volkswagen ID.3 en ID.4. Toch ontbreekt er nog een hoop informatie. De Duitsers reppen met geen woord over de actieradius. Wel weten we dat de enkele elektromotor op de achteras goed is voor 198pk en 320Nm koppel. De begrensde topsnelheid moet uitkomen op 145km/u.Ook deelt Volkswagen de nodige informatie over het opladen. Standaard krijgt de ID.Buzz een driefase onboard lader met een maximaal laadvermogen van 11 kW. Snelladen is mogelijk met een maximaal laadvermogen van 170 kW.


ID.Cargo, elektrische bedrijfswagenNaast een personenwagen versie, die in eerste instantie alleen als vijfpersoons versie op de markt zal verschijnen, komt er ook een bedrijfswagen. Deze draagt de naam ID.Cargo en moet zich gaan mengen in de opkomende strijd van elektrische bestelwagens. De ID.Cargo krijgt een compleet ander dashboard en is optioneel te krijgen met een derde stoel. Achterin kun je twee europallets kwijt in 3,9 kubieke meter laadruimte. Let wel, de lading mag niet meer wegen dan 650 kg.


Meer varianten op komstBlijft het bij de ID.Buzz en ID.Cargo? Als het aan Volkswagen ligt niet. Een zespersoons- en zevenpersoons ID.Buzz is op komst en in de wandelgangen spreekt men over een ID.Camper. Een onlogische gedachte is het niet. De Transporter en Multivan kennen de nodige uitvoeringen en uitrustingsniveau’s.


Prijs en levertijd ID.Buzz en ID.CargoDe gloednieuwe elektrische ID.Buzz en diens bedrijfswagen broertje moeten in de eerste helft van dit jaar van de band rollen in Hannover. In de herfst zullen de eerste exemplaren worden uitgeleverd. In tussentijd zal vast en zeker meer verteld worden over het Nederlandse prijskaartje.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *