Porsche Macan | nieuw elektrisch model in aantocht
De huidige Porsche Macan loopt al weer een aantal jaar mee. Met het huidige aanbod benzine en dieselmotoren scoort de luxe SUV in ons land zeker niet slecht. Het merk uit Stuttgart heeft echter het succes van de EV  geproefd met de Taycan en diens station-broertje, de Taycan Cross Turismo. Een elektrische variant van de Macan kan daarom niet meer ontbreken. Inmiddels heeft Porsche iets meer beelden en informatie vrijgegeven over de nieuwe Macan EV. 


Porsche Macan is elektrisch met Taycan genenHet is hoogst onwaarschijnlijk dat de benzinemotoren volledig het veld moeten ruimen in de nieuwe Macan. Toch geeft Porsche te kennen dat de nieuwe Macan van af de grond als volledig elektrische auto zal worden opgebouwd. Een simpele conversie van de huidige Macan hoeven we dus niet te verwachten. Sterker nog, de nieuwe SUV gaat gebruik maken van dezelfde 800V techniek als die we kunnen uit de Taycan. En dat is goed nieuws. De Taycan weet immers een prima actieradius en indrukwekkende cijfers neer te zetten. Daarbij komt dat de 800V techniek zorgt voor een korte laadtijd.


PPE platformDe Porsche Macan EV zal gebruik maken van het PPE-platform. En de eerste beelden van de prototypes zijn op het net verschenen. De elektrische Macan zal nog een tijdje leverbaar worden naast de huidige Macan. Die naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar een facelift zal ondergaan. Heel scherp of veelzeggend zijn de eerste beelden niet maar het is goed om te weten dat ook de luxemerken niet stilzitten als het gaat om elektrische auto’s.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *