Polestar komt met eerste SUV


Hij kon niet achterblijven. Na twee succesvolle modellen van

Polestar

, de Polestar 1 en 2, volgt logischerwijs de

SUV

genaamd (jawel) de

Polestar 3

.

Voor een SUV oogt het bescheiden maar dat is slechts de buitenkant. Het voertuig zit propvol elektronica en ook qua prestaties kan het zich uitstekend meten met de concurrent. Dat is onder andere te danken aan de 4-wielaandrijving met 2 motoren (Long Range Dual) waarvan die op de achterwielen kan worden uitgezet, om zuiniger te kunnen rijden.

Mocht je er één willen aanschaffen, heb dan nog wat geduld. De productie van de Polestar 3 komt pas medio 2023 op gang. De dochter van Volvo verwacht pas eind 2023 te kunnen leveren.

Specificaties Polestar 3


De Polestar 3 zit propvol elektronica. De tegenwoordige basisvoorzieningen zijn allemaal aanwezig. De 15-inch middendisplay draait op een OS van Android en hardware van NVIDIA. En uiteraard is er veel cameravoering en sensoren voor tal van rijhulp- en verkeersbegeleidingtooling.

Met een vermogen van 489 pk kan de SUV in 5 seconden naar 100 km/uur. Voor EUR 6.600 kun je het vermogen met een Performance Pack nog uitbreiden naar 517 pk. Op het bereik is lever je dan wel zo’n 50 km in.

De gewone versie heeft een bereik van 610 km dankzij een liefst 111 kWh grote en 400V lithium-ion accu. Daarmee wordt een topsnelheid bereikt van 210 km/uur. Aan de snellader kan tot maximaal 250 kW worden geladen. Ook heeft de Polestar 3V2Gaan boord.

En wat kost het? Adviesprijs van de Polestar 3 is EUR 89.900.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *