tesla kopers

Een Tesla kopen… Het gebeurt niet elke dag dat Tesla in-house gegevens prijsgeeft, maar dat gebeurt nu wel met hun statistieken over het online koopgedrag van de Tesla-rijder.

Koopgewoonten onthullen dat 4 uur ‘s middags de populairste tijd is voor het kopen van een Tesla in Europa, met een online spitsuur tussen 3 en 6 uur ‘s middags. Dinsdag is de populairste dag van de week om een bestelling te plaatsen met woensdag als sluitingsdatum.  

Tesla’s winkelervaring is anders dan die van de traditionele autodealer. Alle nieuwe eigenaren kopen online, hetzij in het comfort van hun eigen huis, hetzij geholpen door een Tesla-adviseur via de telefoon of in de winkel. Alle prijzen liggen vast, wat betekent dat er geen face-to-face of telefoongesprekken nodig zijn om een aankoop af te ronden. Alle nieuwe eigenaren kopen online, of het nu in het comfort van hun eigen huis is.

Buy in 60- seconds

Zelfs met de fysieke winkels op strategische locaties plaatst driekwart van de toekomstige eigenaren hun bestelling in het comfort van hun eigen huis. Het afronden van een bestelling duurt minimaal 60 seconden met een goed niveau van standaarduitrusting inbegrepen en beperkte extra opties. Iets minder dan een vijfde van de klanten ervoor kiest om een bestelling te plaatsen op hun mobiel of tablet. 

Tesla kopen zonder proefrit

In sommige landen koopt meer dan de helft van alle kopers zonder testrit. Ze kunnen met een gerust hart kopen door Tesla’s 7 dagen/1600 km retourbeleid, wat betekent dat nieuwe eigenaren vrij zijn om hun voertuig in te leveren als ze niet tevreden zijn binnen die periode. Topkopers zonder proefrit bevinden zich in Nederland en Duitsland.

Finnen kopen ’s ochtends, Denen ’s avonds

Als we kijken naar de bredere Europese vergelijkingen, zien we dat de Finnen eerder ‘s ochtends kopen en de Denen eerder ‘s avonds. Noorwegen heeft het hoogste percentage van de orders die op een mobiel apparaat worden geplaatst. 

Het zijn niet alleen de auto’s die online kunnen worden gekocht. Gratis over-the-air software-updates voegen nieuwe functies toe en verbeteren de bestaande functionaliteit, maar upgrades en prestaties kunnen ook worden gekocht via de  Tesla-app op basis van de voertuigspecificatie, zoals Full Self Driving Autopilot en nog meer fysieke upgrades zoals verwarmde achterstoelen op Model 3 Standard Range Plus. 

Lees de ervaring van een taxi bedrijf dat 650.000 kilometer met een Tesla Model X reed. Alle kosten hadden ze keurig bijgehouden en we hebben ze hier voor je verzameld.

Categorieën