Skoda Enyaq iV side

De prijzen van de Skoda Enyaq iV zijn bekend gemaakt. Na alle publiciteit in de Tour de France is de Enyaq iV nu ook in Nederland beschikbaar. Er komen 2 varianten van de ruime elektrische SUV, namelijk de iV60 en de iV80. Beide varianten zullen optimaal gebruik kunnen maken van het MEB platform van de Volkswagen groep. De Enyaq iV is hierin uiteraard, de ruimste en meest praktische optie.

blauw, Skoda Enyaq iV
Skoda Enyaq iV Race Blue

Prijzenschieten

Het grote pluspunt van zo ongeveer alle Skoda’s is natuurlijk de ruimte, en de Enyaq iV stelt hier niet in teleur. Een kofferbak van 585 liter met de stoelen omhoog geeft de elektrische SUV 60 liter meer dan de Skoda Karoq. De ruimte op de bestuurdersstoel is zelfs nog hoger dan in de grotere Kodiaq! Ruimte is echter niet alles en ook op financieel vlak stelt de Enyaq iV niet teleur, met een startprijs van €39.990,- is de SUV scherp geprijsd. Echter zoals wel vaker het geval is, zal als eerste de duurdere versie beschikbaar zijn in de vorm van de Enyaq iV 80, met een startprijs van €46.990,-.

bruin leer, skoda interieur
Ruim interieur? Check!

3 accupakketten, 5 vermogensniveaus, achter of vierwielaandrijving

Skoda laat de keuzes voor zijn eerste volledig elektrische SUV vrij simpel. De Enyaq iV is beschikbaar met 3 accupakketen, 5 vermogensniveau’s, achter of vierwielaandrijving. Als we beginnen met de iV 60 krijgen wij een vermogen van 132kWh en een WLTP bereik van 390 kilometer. Een on-board charger (omvormer) met een oplaadvermogen van 50 kW is hier standaard bij inbegrepen, mocht het volledig opladen iets sneller gewenst zijn, dan is er met de optionele 100 kW DC omvormer binnen 42 minuten 80% bereikt. Voor de iV80 en de RS modellen, is er een 125 kW omvormer, binnen 38 minuten is de accu dan 100% op te laden. Het bereik stijgt tevens naar 510 kilometer als er gekozen wordt voor de iV80. Mocht de keuze vallen op vierwielaandrijving dan valt het bereik terug naar 460 kilometer.

Handigheidjes? Check!

Simpel en slim

De bekende slogan van Skoda “simply clever”, is nog steeds van toepassing op de Enyaq iV. Handigheidjes zoals de paraplu in de deur vinden we ook hier weer terug. Maar ook een zakje voor een smartphone in de voorstoelen en fixeerelementen in de kofferbak ontbreken niet. Ook mag het interieur gerust simpel en slim genoemd worden, met een 13 inch multimediascherm die het merendeel van de functionaliteit tot zich toe neemt. De handigheidjes zetten zich door naar het exterieur waar een elektronisch inklapbare trekhaak tot de opties behoort.

Skoda Enyaq multimediascherm
Simpel en slim? Check!

Het orderboek voor de Enyaq iV 60 zal naar verwachting halverwege oktober open gaan. Plannen voor een goedkoper iV50 model liggen in het verschiet, met een bereik van 340 kilometer. In het voorjaar zullen de eerste Enyaq iV modellen geleverd worden in Nederland.