Kia introduceert hun eerste bedrijfswagen. En die is meteen 100% elektrisch. Dit is de Kia e-Soul Cargo. Een bedrijfswagen die gemakkelijk terug te bouwen is naar een personenauto.

Collega Maarten reed in april in de normale e-Soul (lees hier de rijtest), en was daar positief over. De e-Soul valt vooral op door zijn afwijkende vormgeving. Iets waar je van moet houden.

Maar voor een bedrijfswagen biedt zo’n vierkante carrosserie alleen maar voordelen. De meeste auto’s hebben een aflopende daklijn, waardoor het vaak onmogelijk is om meerdere dozen op elkaar te stapelen. 

Daar heeft de e-Soul Cargo geen last van. In totaal biedt de Cargo 1 m3 aan laadruimte. Dat is gelijk aan een goedgevulde pallet. Kia richt zich met de e-Soul Cargo vooral op bezorgers in de (binnen)steden. 

Manouvreren met een e-Soul gaat daar makkelijker dan met een Mercedes Sprinter. Voor de binnensteden zal het bereik van 452 km (WLTP) ook meer dan genoeg zijn. 

Kia e-Soul Cargo gemakkelijk terug te bouwen naar personenauto

Het meest opvallende aan de e-Soul Cargo hebben we nog niet eens benoemd. De Cargo is namelijk gemakkelijk om te bouwen naar een gewone personenauto. 

Dat geldt ook andersom. Heb je al een e-Soul? Dan bouw je ‘m gemakkelijk om naar een Cargo. Het ombouwpakket is los verkrijgbaar voor 2.680 euro exclusief btw. 

Wil je een kant en klare e-Soul Cargo, dan betaal je 39.077 euro exclusief btw en bpm. 

Kia’s Plan S

De e-Soul Cargo is de eerste elektrische bedrijfswagen van Kia, maar zeker niet de laatste. Tegen 2025 wil Kia in totaal 11 volledig elektrische auto’s aanbieden. Deels op basis van bestaande modellen, en deels op basis van volledig nieuwe modellen.

Kia heeft een EV-platform ontwikkeld, waar we volgend jaar meer van gaan zien. Dan staat het volgende volledig elektrische model op de planning.

Categorieën