IAA 2019: de toekomst van BMW

Ook BMW toont graag zijn conceptauto’s op IAA Frankfurt: de Concept 4 en de i Hydrogen NEXT. Twee compleet andere auto’s, maar beide interessant om wat beter te bekijken!

BMW Concept 4

De Concept 4 is een studiemodel waarmee BMW vooruitblikt op de nieuwe generatie 4-series. Wat als eerste opvalt aan deze auto, zijn de enorm grote nieren. Deze zouden verwijzen naar klassiekers als de BMW 328 en de BMW 3.0 CSi. Verder springen de dunne raampartij en flink aangezette wielkasten achter meteen in het oog. De Concept 4 is voorzien van de nodige scherpe hoeken en vouwen en heeft de kenmerkende L-vormige achterlichten van de BMW coupémodellen.

Basis voor de i4

Omdat de Concept 4 vooral dient als design voorbode, wordt er niets vermeld over het interieur, de techniek of wat er onder zijn kap schuilgaat. Waarom hij dan toch op deze pagina – tussen de elektrische auto’s – wordt vermeld? Omdat de Concept 4 eveneens als basis dient voor de i4, die in 2021 op de markt komt.

BMW i Hydrogen NEXT

BMW brengt de i Hydrogen Next mee naar Frankfurt om aan de wereld te tonen hoe ver ze zijn op het gebied van waterstoftechnieken. Het merk geeft aan in de toekomst flink in te zetten op waterstof. In 2022 willen ze de eerste waterstof aangedreven auto op de markt brengen, in een beperkte oplage. Dit wordt overigens geen echte nieuwkomer. De i Hydrogen NEXT is namelijk een aangepaste BMW X5. Kleine details moeten tonen dat het om een elektrisch model gaat. Zo zijn de luchtinlaten aan de voorkant in het i-patroon. Ook speciale velgen moeten helpen bij het identificeren van de i Hydrogen NEXT. Aan de achterkant herken je hem al snel: uitlaatpijpen zijn namelijk niet aanwezig.

Samenwerking met Toyota

Sinds 2013 werkt BMW samen met Toyota en de nieuwe aandrijflijn op waterstof is hiervan het resultaat. Pas in 2025 zal BMW een seriemodel met de Hydrogen Next-technologie op de markt brengen.

Lees het hele artikel IAA 2019: de toekomst van BMW op Elektrischeauto.nl.