Het opladen van elektrische auto’s duurt, zeker aan een DC snellader, tegenwoordig niet heel lang meer. Toch kan het voorkomen dat je soms wat langer moet wachten dan enkel een korte koffiepauze. Voor wie geen zin heeft in een powernap is er nu ook gamen tijdens het laden met de BMW i5. Dit is mogelijk door de nieuwe samenwerking van BMW met gaming platform AirConsole.

Smartphone controller

BMW werkt dus samen met game platform Airconsole. Dit maakt het mogelijk om tijdens stilstand spelletjes te kunnen spelen op het scherm van je BMW. Wel is het hierbij noodzakelijk om het grotere scherm als optie te hebben, wat BMW het ‘curved screen’ noemt. De besturing van de spelletjes gaat dan weer heel simpel. Op het scherm verschijnt, na het openen van de app, een QR-code. Met je smartphone kun je deze code vervolgens scannen. Je telefoon is dan verbonden met de AirConsole app en doet dienst als controller. Vechten om de controller is er overigens niet bij, er kunnen namelijk meerdere spelers inloggen met de QR-code. Hoeveel spelers dit maximaal zijn, meldt BMW niet. Het Duitse merk spreekt alleen over achterpassagiers die mee kunnen doen. Dus of de 7-zits 2-serie alle inzittende kan ondersteunen, is nog maar vraag. Daarnaast moeten de spelers uiteraard ook beschikken over een smartphone. Met jengelende kinderen op de achterbank bij een verlaten parkeerplaats, lijkt ons dit idee van BMW echter een uitkomst.

Casual gamen

BMW zelf spreekt over casual gamen, oftewel eenvoudig spelletjes die door iedereen eenvoudig te bedienen en begrijpen zijn. Op dit moment bestaat de selectie games uit 15 verschillende titels in meerdere categoriën. Te denken valt dan aan race-, sport-, quiz-, en puzzelspellen. Het mooiste is, dat dit soort type spellen een hoge mate van competitie gevoel oproepen. Volgens BMW is dan ook mogelijk dus niet enkel met elkaar, maar ook zeker tegen elkaar te spelen. Nu maar hopen dat je geen controllerwerpers binnen je vriendenkring hebt.

Speciale game i5

BMW zou uiteraard BMW niet zijn als ook niet met een speciale one-off uitvoering zouden komen. Daarom presenteert BMW de game mogelijkheid ook maar direct met een gewrapte BMW i5. De wrap bestaat uit een combinatie van 50 tinten paars en wat moeilijke vormen. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de verschillende games die speelbaar zijn via Airconsole. Volgens BMW zijn de vierkanten vormen een verwijzing naar de pixels uit het 8-bit tijdperk van computerspellen. Wij hopen vooral dat het scherm iets meer laat zien dan paars en pixels.

Airconsole komt in eerste instantie beschikbaar voor de 5-serie, maar zal worden uitgerold over meerdere BMW modellen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *