Aiways U5 Corsica have

Het is eindelijk zover. De AIWAYS U5’s die naar Corsica zouden komen, zijn onderweg. Het gaat uiteindelijk om 500 exemplaren van de elektrische SUV.

Alle 500 U5’s worden ingezet als huurauto en zijn te huur bij Hertz. In 2022 moet 70% van de auto’s van het verhuurbedrijf elektrisch zijn. Allemaal onderdeel van de missie om Corsica te elektrificeren.

AIWAYS U5 past perfect bij Corsica

Jaarlijks bezoeken 1,5 miljoen toeristen het eiland Corsica. En die houden vooral van twee dingen: rust en natuur. Daar past een stille en uitstootloze auto perfect bij.

Op een eiland maak je maar een beperkt aantal kilometers. Dat is nog een reden om voor elektrische auto’s te kiezen. De AIWAYS U5 heeft een bereik van 400 kilometer (WLTP). Meer dan genoeg voor een eiland als Corsica.

500 x Aiways U5 in haven Corsica
Aiways U5 in de haven van Corsica

U5 later dit jaar te bestellen voor particulieren

Hertz Corsica is het eerste Europese bedrijf dat de AIWAYS U5 in ontvangst mag nemen. Rond het eind van de zomer wordt de U5 beschikbaar voor particulieren in een deel van Europa. Nederland hoort daar ook bij.

In eerste instantie kun je de AIWAYS U5 alleen leasen en bestel je de auto rechtstreeks bij de fabrikant. Het opzetten van een dealernetwerk is op dit moment te kostbaar.

AIWAYS heeft met de U5 een knappe prestatie geleverd. Het bedrijf werd namelijk pas in 2017 opgericht. Dat is nog maar drie jaar geleden. En in die drie jaar hebben ze niet bepaald stil gezeten.

Naast de fabriek in Shangrao, heeft AIWAYS onder andere een laboratorium in Detroit en drie R&D centra. Eén in Ingolstadt (hallo Audi), Denemarken en Shanghai. De fabriek in Shangrao heeft een capaciteit van 300.000 auto’s per jaar.

We zijn benieuwd wanneer we de eerste exemplaren op de Nederlandse wegen gaan zien.