Peugeot Expert 2016

Peugeot heeft onlangs alle informatie vrijgegeven van de nieuwe Expert. De in het nieuw gestoken bedrijfswagen debuteert tijdens de Commercial Vehicle Show 2016 in Birmingham.

Drie lengtes

De nieuwe Peugeot Expert is leverbaar in drie lengtes en met twee of drie zitplaatsen voorin. Hij heeft een laadvolume van maximaal 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.400 kg bij een lengte van maximaal 4,0 m. De Standard- en Long-uitvoeringen, met een lengte van 4,96 m en 5,31 m, zijn de belangrijksten van het programma. De Compact-uitvoering, met een lengte van 4,61 m, heeft een laadvolume van 4,5 m3 en een laadvermogen van 1.400 kg bij een lengte van 2,16 m. Daarnaast zijn alle uitvoeringen 1,90 m hoog, waardoor de Expert toegang heeft tot alle parkeergarages.

Van 95 tot 180 pk

De Expert is leverbaar met BlueHDi-motoren, die voldoen aan de Euro 6-emissienorm. De klant kan kiezen uit motorvermogens tussen de 95 pk/210 Nm tot 180 pk/400 Nm, waarvan de meeste uitvoeringen zijn voorzien van een Stop & Start-systeem. Tevens is de Expert te verkrijgen met de nieuwe automatische EAT6-transmissie of elektronisch gestuurde ETG6-versnellingsbak, afhankelijk van de gekozen motorvariant. De meest efficiënte uitvoering heeft een brandstofverbruik van 5,1 liter/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 133 g/km.

Uitrustingsniveaus

Er komen voor de nieuwe Expert drie uitrustingsniveaus beschikbaar, die voortaan worden aangeduid met Pro, Premium en Premium Pack, ter vervanging van de bekende XR, XT en Première.

De Pro-versie biedt ten opzichte van de huidige basisversie een stalen scheidingswand, passagiersairbag, passagiersstoel, bandenspanningscontrolesysteem, Connect SOS & Connect Assistance en cruise control.

De Premium-uitvoering beschikt over handmatige airconditioning, parkeersensoren achter, Pack Ergonomie, een passagiersbank en radio met Bluetooth-connectiviteit.

De Premium Pack bevat Connect Navigatie met touchscreen, Pack Look, 16 inch wielplaten en inklapbare buitenspiegels.

Vanafprijs

Peugeot levert de nieuwe Expert vanaf € 17.000,-. Deze prijs geldt voor de Expert Compact met een 1.6 liter BlueHDi 95, gekoppeld aan een handmatige vijfversnellingsbak. De meerprijs voor de langere Standard-versie bedraagt € 1.000,-.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën