Ford Transit 2016

Ford heeft de Transit en Transit Custom voorzien van een nieuwe 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor. Deze krachtbron is tot 13% zuiniger als de vorige 2.2 liter TDCi-motor, en voldoet aan de Euro 6-emissienorm. Bestellen kan per direct.

Volledig nieuwe krachtbron

De geheel nieuwe 2.0 liter EcoBlue-motor van Ford, is ontwikkeld met de nieuwste technologieën voor o.a. turbocompressors, brandstofinjectie- en verbrandingssystemen.

Voor de Transit en Transit Custom wordt de 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor aangeboden met een vermogen van 105, 130 of 170 pk, waarvan elke uitvoering meer vermogen en een hoger koppel levert ten opzichte van de vorige 2.2 liter TDCi-motor.

Lager brandstofverbruik

De Transit-modellen, die in Nederland standaard zijn voorzien van Auto Stop-/Start-technologie, hebben een CO2-uitstoot vanaf 174 g/km. Het gemiddelde brandstofverbruik is 6,6 liter/100 km, een reductie van 10% ten opzichte van het vorige model.

Voor de Transit Custom-modellen met het standaard Auto Stop-/Start-systeem gelden de volgende cijfers: CO2-uitstoot vanaf 157 g/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 6,1 liter/100 km. Deze cijfers vallen, in vergelijking met hun voorgangers, 13% lager uit dan de vorige versies.

Veiligheidssystemen

Naast het nieuwe assortiment motoren, zijn de Transit en de Transit Custom ook verkrijgbaar met veiligheidssystemen, zoals Side Wind Stabilisation en Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection. Vanaf eind 2016 kunnen klanten ook kiezen voor een zestrapsautomaat, en nieuwe optionele luchtvering achter op Transit Custom Kombi-modellen.

Categorieën