Ford Transit Bestelauto van het Jaar 2018

De nieuwe Ford Transit is voor de tweede keer uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2018. In het jaar 2015 won het merk ook al een titel voor deze verkiezing.

Door strenge vakjury beoordeeld

Zoals elk jaar wordt er uit alle genomineerden voor de Bestelauto van het Jaar-verkiezing, de beste bestelwagen uitgekozen. Maar dat gaat niet zomaar, want ze moeten eerst door een strenge vakjury heen, dat bestaat uit bedrijfsautojournalisten.

De Transit scoorde op bijna alle niveaus het hoogste, maar door zijn veel lagere kilometerkosten wist hij zich luid en duidelijk van de nummer 2 te onderscheiden. Naast de lage kosten per kilometer, kon de vakjury ook de hoge rijeigenschappen van de 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor waarderen. De keuze uit zowel voor-, vier- en achterwielaandrijving viel bij de jury ook in de smaak.

Nette scores voor andere Transit-modellen

Naast de Transit, scoorden ook de andere Ford Bedrijfswagen-modellen goed. De compacte Transit Courier staat op plek 3, terwijl de Transit Connect op plek 4 staat. Als laatste vinden wij de Transit Custom op de zesde plek in de rankschikking.

Categorieën