Ford Tourneo Custom 2017

Ford heeft de Tourneo Custom aan een opfrisbeurt onderworpen. Vooral het uiterlijk is onder handen genomen, met daarbij belangrijke verbeteringen in het interieur. Bestellen kan later dit jaar, terwijl de levering begin 2018 plaatsvindt.

Optische aanpassingen

De Tourneo Custom onderscheidt zich met zijn nieuw ontworpen grille en koplampen. LED-dagrijverlichting is vanaf nu standaard, terwijl HID Xenon-verlichting leverbaar is op duurdere uitvoeringen.

Het opgeruimde interieur doet ons denken aan dat van de nieuwe Fiesta. Ford heeft er veel aandacht aan geschonken, wat zichtbaar is aan de betere indeling en chromen/zwarte details. Luxere uitrustingsniveaus beschikken over een 8 inch touchscreen en is dus niet standaard.

Nieuw SYNC 3-infotainmentsysteem

Voortaan is de Tourneo Custom leverbaar met het SYNC 3-infotainmentsysteem. Dit systeem testten wij al in de Kuga ST-Line, en daar waren wij erg over te spreken.

SYNC 3 ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto en spraakbediening. Tevens zijn mobiele apparaten via Bluetooth te koppelen.

Drie vermogensversies

In Nederland wordt de Tourneo Custom geleverd met keuze uit drie motorvermogens. De klant kan kiezen voor een 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor met 105, 130 of 170 pk. Het blok is optioneel te bestellen met een SelectShift-zestrapsautomaat.

Qua configuraties blijft alles bij het oude. Ford biedt de Tourneo Custom aan met 8 of 9 zitplaatsen en een korte of lange wielbasis.

Categorieën