Ford Transit Custom 2018

Ford heeft de onlangs vernieuwde Transit Custom gepresenteerd. Later dit jaar kan de opgefriste bedrijfswagen van Ford worden besteld. De eerste exemplaren zullen in maart 2018 aan klanten afgeleverd worden.

Nieuw front

Fords bijgepunte Transit Custom is te herkennen aan zijn nieuwe front met trapezevormige grille, die ook bij andere Ford-modellen zijn terug te vinden. Nieuwe, slanke koplampen zijn standaard aanwezig, terwijl er op de duurdere uitvoeringen LED-dagrijverlichting en Bi-Xenon-verlichting te vinden zijn.

Geheel nieuw interieur

De Transit Custom is voorzien van een geheel nieuw interieur, met veel opbergmogelijkheden, zo zegt het merk zelf. Optioneel levert Ford het SYNC 3-infotainmentsysteem en de MyFord Dock-dockingstation. Ook aan diverse veiligheidssystemen zijn gedacht. Denk bijvoorbeeld aan Intelligent Speed Limiter, die voor het eerst in een bedrijfswagen leverbaar is. Dit systeem houdt de verkeersborden in de gaten door middel van camera’s.

Drie motorvermogens

Onder de kap van de bedrijfswagen van Ford huist een 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor. De klant kan kiezen uit vermogens van 105, 130 of 170 pk. Deze krachtbron heeft een 13% lager brandstofverbruik en 20% meer koppel, ter vergelijking van de vorige 2.2 liter dieselmotor.

Het vernieuwde model is vanaf nu ook leverbaar met een extra zuinige EcoNetic-variant. Deze versie wordt geleverd met een 105 pk sterke dieselmotor, met een gemiddeld brandstofverbruik van 5,7 liter/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 148 g/km.

De vernieuwde Transit Custom is leverbaar in verschillende varianten. Hij is verkrijgbaar in diverse wielbasissen, carrosserievarianten en hoogtevarianten.

Categorieën