StreetScooter Work XL

Ford en Deutsche Post DHL presenteren in het Duitse Keulen de StreetScooter Work XL. Deze geheel elektrische bedrijfswagen is gezamenlijk ontwikkeld.

Chassis op basis van Ford Transit

Het chassis, waar de StreetScooter Work XL gebruik van maakt, is gebaseerd op de bestaande Ford Transit. Tevens zorgt de volledig elektrische aandrijving ervoor dat hij zonder CO2-uitstoot in beweging komt.

Dit jaar nog, worden in de StreetScooter-fabriek in Aachen (Duitsland) maar liefst 150 exemplaren gefabriceerd. De elektrische bestelauto’s wordt ingezet om de pakketdiensten in Duitsland te ondersteunen. Voor het einde van volgend jaar, willen de bedrijven 2.500 stuks van de Work XL gebouwd hebben.

Capaciteit voor ruim 200 pakketten

De Work XL heeft een laadvolume van zo’n 20 m³, goed voor ruim 200 pakketten. Vanuit de cabine is de laadruimte te bereiken, terwijl hij geladen kan worden via de achterklep en schuifdeur. De capaciteit van de batterij bedraagt 30 tot 90 kWh, met een rijbereik van 80 tot 200 km. Het volledig opladen van de batterij duurt ongeveer drie uur bij een laadvermogen van 22 kWh.

Categorieën