Ferrari GTC4Lusso T 2017

De eerste Ferrari voor vier personen met een V8-turbomotor: dat is de nieuwe GTC4Lusso T. Het model beleeft tijdens de Autosalon van Parijs zijn wereldpremière. Prijzen zijn nog niet bekend.

Van 12 naar 8 cilinders

Terwijl de GTC4Lusso geleverd wordt met een V12-krachtbron, moet deze T-versie het doen met een 610 pk sterke 3.9 liter V8-turbobenzinemotor. Dit motorblok kan dan wel minder vermogen leveren, maar daarentegen is het totaalgewicht van de auto afgenomen. De acceleratie van 0-100 km/h is in 3,5 seconden gebeurd, terwijl zijn topsnelheid ligt op 320 km/h. Het maximale koppel bedraagt 760 Nm tussen 3.000 en 5.250 toeren per minuut.

Vierwielbesturing

De GTC4Lusso T heeft achterwielaandrijving, doordat Ferrari het V8-blok koppelt aan de achteras. Tevens beschikt hij over vierwielbesturing, die geïntegreerd is in de Side Slip Control. Door de vierwielbesturing, sturen zowel de voor- als achterwielen in dezelfde richting. Hierdoor reageert hij sneller bij het insturen en uitkomen van bochten. Dankzij deze techniek is een kortere draaicirkel mogelijk.

Dual Cockpit-dashboardindeling

Binnenin heeft Ferrari ‘m voorzien van een Dual Cockpit-dashboardindeling, en een infotainmentsysteem met een groot 10,25 inch HD-touchscreen.

Categorieën