Volvo Concept 40.1 2016

Volvo heeft onlangs het doek getrokken van twee nieuwe concept-cars, namelijk de Concept 40.1 en 40.2. Volgens het Zweedse merk geven de studiemodellen een voorproefje van de volgende generatie 40-serie.

Nieuw CMA-platform

De Concept 40.1 en 40.2 maken gebruik van het nieuwe CMA-platform, dat Volvo speciaal voor compacte modellen heeft ontwikkeld. Voor andere Volvo’s, waaronder de XC90, gebruikt het merk het SPA-platform.

Het nieuwe platform moet designers ruimte geven om ‘iets anders’ weg te zetten. Ten opzichte van de huidige V40, hebben de Concept 40.1 en 40.2 een meer gedurfd design.

Volledig elektrisch en als plug-in hybride

De bouw van de productierijpe versies gaat waarschijnlijk eind 2017 van start, waarbij ze naast de bestaande V40 en V40 Cross Country in de showroom worden geplaatst. Het doel van Volvo is om in de toekomst het complete modellengamma enkel van een elektromotor te voorzien. De productieversie van de Concept 40.1 en 40.2 komt dan ook als plug-in hybride en volledig elektrische variant op de markt. Verwacht wordt dat er ook conventionele aandrijflijnen beschikbaar zullen zijn.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën