Mercedes-Benz GLA 2017 (teaser)

Volgens andere media presenteert Mercedes-Benz de vernieuwde GLA op de North American International Auto Show. Volgende week maandag hopen we meer te weten, aangezien dan de eerste persdag plaatsvindt.

Voor- en achterzijde gefacelift

De vernieuwde Mercedes-Benz GLA ontvangt een kleine facelift, dat uit nieuwe bumpers, koplampen en achterlichten bestaat. Hierdoor loopt de compacte SUV weer in lijn met onder meer de A-Klasse, die in juni 2015 al aan een update werd onderworpen.

Ook GLA 45 krijgt opfrisbeurt

Net als de reguliere GLA, ontkomt de AMG-versie ook niet aan een opfrisbeurt. Voor de GLA 45 gelden dezelfde uiterlijke wijzigingen, maar reken ook op onderhuidse aanpassingen. Zo levert de 2.0 liter viercilinder benzinemotor naar verwachting meer power, al is niet bekend om hoeveel extra pk’s het gaat. Dit vermogen wordt via 4Matic-vierwielaandrijving op de weg gebracht, waarbij het schakelen via een zeventraps DCT-automaat werkt.

De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h, terwijl de sprint van 0 naar 100 km/h ongeveer 4,3 seconden in beslag neemt.

Update (02-01-2017 om 20:30 uur)

Mercedes-Benz heeft officieel laten weten, dat de vernieuwde GLA op 9 januari a.s. wordt onthuld. Tevens gaf het merk het eerste beeldmateriaal vrij.

Categorieën