Vernieuwde Kia Sportage 2018

De best verkopende Kia is gepresenteerd in een nieuw opgefrist design. De vernieuwde Sportage is zowel van binnen als van buiten onder handen genomen. Met een tweetal nieuwe dieselmotoren is het motorgamma uitgebreid. Ook op gebied van veiligheid en infotainment zijn er stappen voorwaarts gemaakt.

Veranderingen aan het exterieur

De grootste cosmetische veranderingen aan de vernieuwde Sportage zijn te vinden in de nieuwe ontworpen bumperset voor zowel voor als achter. Vernieuwde slanke lichtunits geven het geheel een sportieve look. Aan het optiepakket zijn een vijftal nieuw kleuren, nieuw lichtmetaal (16, 17 en 19 inch), verchroomde instaplijsten en metallic skid plates toegevoegd.

Wie met deze opties de vernieuwde Sportage nog niet sportief genoeg vindt kan kiezen voor de sportievere GT-Line uitvoering. Bij de GT-Line zijn onder andere de grille en de skid plate uitgevoerd in het hoogglans zwart. De zijskirts en achterbumper zijn voorzien van zilvergrijze en donker verchroomde details. Om de sportiviteit te benadrukken wordt de GT-Line uitgerust met unieke 19 inch velgen en een dubbele uitlaat.

Veiligheid voor alles

Het interieur van de vernieuwde Sportage heeft ook een update gekregen. Zo is het dashboard gewijzigd en het stuurwiel vernieuwd. Betreft het infotainmentsysteem kan er gekozen worden uit een 7.0-inch touchscreen of een frameloos 8.0- inch systeem. Via het gekozen scherm kan de bestuurder dankzij het Around View Monitor nu nog makkelijker inparkeren. Daarnaast zijn onder andere Smart Cruise Control met Stop&Go en Driver Attention Warning toegevoegd aan de veiligheids- en rijhulpsystemen. Laatstgenoemde zorgt voor tijdig signaleren van de bestuurder bij het indutten.

Wijzigingen in het motoren aanbod

Kia heeft de oude 1.7 Liter CRDi diesel vervangen voor een nieuwe 1.6 Liter CRDi. De 100 kW/ 136 pk sterke motor heeft een maximumkoppel van 320 Nm en is de schoonste dieselmotor van Kia tot nu toe. Nieuw in het motorgamma is de EcoDynamics+ 2.0 Liter diesel mild-hybrid. Dankzij de ondersteuning van een krachtige 48-voltbatterij wordt de uitstoot met 4% gereduceerd en het brandstofverbruik een stuk vriendelijker. Voor beide motoren is een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling optioneel leverbaar.

De prijzen en wanneer we de vernieuwde Sportage exact in de showroom gaan zien wordt in een later stadium bekend gemaakt. Vooralsnog staat de planning op eind derde kwartaal 2018.  

  

Categorieën