Hyundai i10 2016

Hyundai introduceert de vernieuwde i10 tijdens de Autosalon van Parijs. De opgefriste i10 is de eerste Hyundai met de nieuwe Cascade-grille, het nieuwe familiegezicht van het merk. Vanaf december is hij bij de dealers te verwachten, de prijzen zijn nog niet bekend.

Nieuwe voor- en achterbumper

Dat de Hyundai i10 is vernieuwd, is duidelijk te zien aan de nieuwe voor- en achterbumper, zijpanelen, dagrijverlichting, achterlichtunits en ronde mistlampen. Verder heeft Hyundai de compacte stadsauto, dat plaats biedt aan vijf personen, voorzien van nieuw ontworpen lichtmetalen wielen.

Twee benzinemotoren

De vernieuwde i10 is leverbaar met keuze uit twee benzinemotoren (1.0 en 1.25 liter). Deze krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische viertrapsautomaat. Tevens is er een LPG-versie beschikbaar.

Stoffen bekleding in diverse kleuren

Aan de binnenkant heeft Hyundai de i10 voorzien van rode interieurbekleding. Optioneel is ‘ie ook in een blauwe, oranje, beige of zwarte kleur te leveren. Zaken zoals automatische airconditioning, een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen zijn standaard aanwezig. Het nieuwe navigatiesysteem met 7 inch touchscreen is volledig geïntegreerd, en bevat bovendien Apple CarPlay/Android Auto.

Veiligheidssystemen

De i10 is uitgerust met verschillende veiligheidssystemen, bijvoorbeeld het Front Collision Warning System. Dit systeem waarschuwt de bestuurder met geluids- en optische signalen als er kans is op een aanrijding. Mocht de bestuurder onveilige manoeuvres maken boven de 60 km/h, dan waarschuwt Lane Departure Warning System de rijder met een alarmsignaal.

Categorieën