Skoda Enyaq verkoopcijfer Mei 2021

De verkoopcijfers van de afgelopen maand zijn binnen en het vooruitzicht mag weer positief genoemd worden. In totaal is er een stijging van ruim 70% in vergelijking met de verkoopaantallen van mei 2020. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat de regels omtrent Corona zijn versoepeld. Het leven komt langzamerhand weer op gang en dat wordt gereflecteerd in de verkoopcijfers van de afgelopen maand. Wij zetten de meest opvallende punten even op een rijtje.

Skoda schiet omhoog, Kia nummer 1

Kia e-niro, steen weg
Kia e-niro

Wij beginnen uiteraard bij de best verkochte modellen, daar draait het immers allemaal om. Hierin vinden wij de Skoda Enyaq IV op een verrassend tweede plaats. De grote elektrische SUV beleeft een uitstekende tweede verkoopmaand en komt met 847 registraties op een keurige tweede plaats. Daarachter vinden wij de eerste budgetknaller in de vorm van de Toyota Yaris. Met 706 registraties wist het karaktervolle kleintje van Toyota net de Kia Niro voor te zijn met 702 registraties. De grote winnaar is echter wederom de Volvo XC40. Wat exact de verhoudingen zijn tussen de volledig elektrische en de benzine aangedreven modellen, is nog niet te zeggen. Echter is er één ding zeker; Volvo heeft met de XC40 zijn zaakjes goed voor elkaar. Het model is namelijk niet alleen het best verkochte model van deze maand, maar ook van het jaar tot nu toe.

Volvo XC40 op een zee achtergrond
Volvo XC40 als beste verkocht

Kia weet met de goed verkopende Picanto en (e)-Niro als merk de eerste plaats te bemachtigen. Met 2.262 registraties wist het nipt voor Skoda te eindigen, dat bleef haken op 2.176 verkopen. Daarmee verslaat het echter wel moederbedrijf Volkswagen dat op plek 3 komt, met 2.155 registraties.

De Mustang Mach-e(r) zijn

Ford Mustang Mach-E op de straat
Ford Mustang Mach-e

Op elektrisch gebied wist de Skoda Enyaq IV deze maand dus het meest te overtuigen van het elektrische aanbod. Echter is er nog een paard in de race dat indruk weet te maken. De Mustang Mach-E weet net zoals de Enyaq IV in zijn tweede maand een flinke steigering te maken. Met 400 verkochte modellen weet het paradepaardje van Ford te eindigen op plek twee. Volkswagen weet beslag te leggen op de derde plaats met de ID.4. De grotere broer van de ID.3 wist een veel betere indruk te maken op de markt en eindigt op 218 registraties in de afgelopen maand. Kortom, elektrisch en groot, dat is wat verkoopt.

Vreemde verhoudingen

Lamborghini Urus in Italië
Lamborghini Urus

Volkswagen wist met de ID.3 in december 2020 een enorme inhaalslag te maken, met maar liefst 6.083 registraties in één maand. Deze maand is het echter iets minder succesvol. Waar zijn grotere broer de ID4 nog op 218 geregistreerde modellen kwam en de Enyaq zelfs op 847, kwam de ID.3 deze maand niet verder dan 10.

Ondanks dat staat Volkswagen nog wel op de eerste plaats voor de meest verkochte modellen van dit jaar. Dat niet alles draait om elektrisch rijden, bewijzen Smart en Tesla wel. Gecombineerd verkochten de twee merken dit jaar namelijk nog minder dan Land Rover; 576 tegenover 728.

In positiever nieuws is ons land deze maand één Ferrari 812, twee Ferrari F8’s en drie Ferrari Roma’s rijker. Bij elkaar één model meer dan Lamborghini deze maand kon verkopen, met 5 verkochte Urus, Urussen, Urrusi? Tot slot eindigen we met een budget top tip. Wil je in een exclusief sportmerk rijden, zonder een bank te hoeven beroven? Geen probleem, waar Lamborghini op een exclusieve 25 modellen staat dit jaar, weet Cupra je met slechts 13 modellen een regelrechte VIP te maken.

Verkoopcijfers mei 2021 komen van Rai Bovag

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *