Audi TT 20 Years Edition-900x280

Ter ere van het 20 jarig bestaan van de Audi TT is de wagen voorzien van een stijlvolle update. Naast de update van de Coupé en Roadster komen beide modellen ook in een gelimiteerde ’Audi TT 20 years’ uitvoering op de markt.

Herkenbaar TT design

Dat de veranderingen aan de audi TT nooit echt rigoureus zijn geweest is algemeen bekend. In het 20 jarig bestaan van TT hebben eigenlijk visueel alleen de rondingen ruimte gemaakt voor strakkere lijnen. Ook bij deze update ligt de focus wederom op het benadrukken van de sportiviteit van de TT. Een nieuwe driedimensionale grille en grote luchtinlaten zijn de grote eyecatchers. Horizontale lijnen benadrukken de sportiviteit en de breedte. Voor de nieuwe TT zijn de 16 inch lichtmetalen velgen komen te vervallen en begint de standaard op 17 inch. Optioneel zijn deze te vergroten tot maximaal 20 inch. Ook optioneel zijn de LED- of Matrix LED-koplampen in combinatie met dynamische richtingaanwijzers. Ondanks de update zijn de nieuwe TT Coupé en Roadster zeer herkenbaar gebleven. Ook de traditionele TT tankdop is wederom van de partij. Uiteraard kan er naast de standaard TT ook gekozen voor de zeer sportieve en zeer complete TTS uitvoering.

Ook in de TT

Het interieur is opgefrist maar heeft zijn herkenbaarheid behouden. De ronde ventilatieroosters en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen dragen hieraan bij. In de cockpit vinden we het Audi virtuel cockpit met een 12,3 inch display. Het display biedt diverse weergave van klassiek- tot een optionele sportweergave. Ook de navigatie en infotainment zijn verwerkt in de virtuel cockpit.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

TT 20 years editie

Om het 20 jarige bestaan nog extra te vieren komt Audi met een speciale ’TT 20 years’ editie. Deze speciale Coupé of Roadster zal in een beperkte oplage van totaal 999 geproduceerd worden. Kenmerkend voor de TT 20 years uitvoering is de standaard fijnnappa-lederen bekleding in het Mokassinbruin met Panuka-contraststiksels. Daarnaast is deze TT standaard voorzien van onder andere Matrix-OLED verlichting en matte Audi-ringen boven de sideskirts. Het ‘TT 20 Years’ logo is op diverse plaatsten terug te vinden in zowel het interieur als het exterieur.

De TTS is ook leverbaar in een speciale competition-uitvoering. Standaard behoren LED-koplampen, Audi-ringen op de flanken, vaste achtervleugen en 20-inch lichtmetaal in hoogglans zwart met rode remklauwen tot de uitrusting. Het exclusieve interieur is uit te voeren tweetal lederuitvoeringen.

Vernieuwde TFSI-motoren

Voor de nieuwe TT zijn er een tweetal TFSI-motoren beschikbaar. De TT 40 TFSI is uitgevoerd met een 2.0 liter TFSI benzinemotor met 145 kW/ 197 pk. De TT 45 TFSI beschikt over een zelfde 2.0 liter TFSI maar dan met 180 kW/ 245 pk. Voor beide motoren is er een handgeschakelde zesbak of een S tronic automaat beschikbaar. De nieuwe TTS-modellen beschikken over een 2.0 liter TFSI met maar liefst 225 kW/306 pk. In combinatie met de zeventraps S tronic automaat sprint de TTS  in 4,8 seconden naar de 100 km/u.

Quattro

De quattro vierwielaandrijving is optioneel vanaf de TT 45 TFSI-modellen. De TTS modellen zijn standaard uitgevoerd met deze vierwielaandrijving en beschikken daarnaast ook over Audi drive select. Hiermee kan de bestuurder uit verschillende rijprogramma’s kiezen.

De nieuwe Audi TT- en TTS modellen worden eind 2018 op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen volgen in een later stadium.

Categorieën