Nissan BladeGlider Concept 2016

Nissan heeft in het Braziliaanse Rio de Janeiro de tweede versie van de BladeGlider Concept onthuld. Eerder toonde de fabrikant dit studiemodel op de Tokyo Motor Show in 2013, maar nu is de laatste versie van het prototype in staat om te rijden. Tijdens de Olympische Spelen 2016 zal Nissan twee exemplaren van de BladeGlider Concept inzetten voor demoritten.

V-vormige deuren

De demonstratiemodellen van de BladeGlider Concept hebben een kleine spoorbreedte vóór en een grotere achter. De hoge, aan de achterzijde scharnierende V-vormige deuren bieden een ruime instap. Daarnaast is de concept-car voorzien van een geïntegreerde rolkooi.

Geheel elektrisch

De BladeGlider Concept wordt geheel elektrisch aangedreven. Ieder achterwiel is voorzien van een 177 pk sterke elektromotor, de energie wordt door een 220 kWh lithium-ion batterij verzorgd. De topsnelheid ligt boven de 190 km/h, terwijl de sprint van 0 naar 100 km/h minder dan 5 seconden vergt.

Vierpunts veiligheidsgordels

Het interieur van de Nissan BladeGlider Concept is voorzien van vierpunts veiligheidsgordels voor alle inzittenden, en stoffen bekleding met een coating van epoxyhars. De stoelen beschikken over twee kleuren, namelijk Cyber Green en Stealth Orange. Deze kleuren worden gebruikt voor de bovenste delen van de rugleuning.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën