Top Gear Sabine Schmitz

De goedlachse ex Top Gear presentatrice Sabine Schmitz is op 16 Maart 2021 overleden. De 51 jarige Duitse was een legende op de Nordschleife waar ze onder andere 2 maal de 24 uur van Nurburgring wist te winnen in 1996 en 1997. Top Gear eert hun overleden collega met een Top Gear special met o.a. oud presentatoren Clarkson, Hammond en May.

30 Minuten aan pure emotie

De aflevering die sinds Zondag op de BBC iPlayer staat laat op een prachtige manier zien, wat Sabine betekende in het leven van de mensen om haar heen. Van collega´s tot fans, Sabine wist iedereen te raken met haar enthousiasme en pure emotie tijdens het rijden. Zonder teveel weg te geven, worden de iconische scènes met Sabine bij Top Gear stuk voor stuk behandeld.

Van coureur naar tv-sensatie

Sabine Schmitz Nurburgring
Sabine Schmitz in een bekende omgeving

Velen zullen haar voor het eerst gezien hebben toen Top Gear besloot om naar de Nordschleife te gaan. Hier zou Jeremy Clarkson de nieuwe Jaguar S-Type diesel gaan testen. Het einddoel was een tijd van onder de 10 minuten op het bekende Bridge to Gantry parcours. Om hem te coachen kwam er een Nurburgring specialist aan te pas, Sabine Schmitz. Na vele verwoede pogingen lukte het Jeremy uiteindelijk om een zeer opvallende 9:59 te rijden. Sabine Schmitz was niet onder de indruk en besloot zelf om een ronde te rijden. Één ronde later en de stopwatch zei 9:12, een ster was geboren.

Vaste rol bij Top Gear

Enkele gastoptredens bij Top Gear volgen, onder andere een wedstrijd tussen Top Gear en het Duitse D-Motor. Wanneer Top Gear in 2016 een doorstart maakt, nadat Clarkson, Hammond en May weg gaan, krijgt Sabine een vaste rol. De race coureur laat haar talenten zien in vele verschillende voertuigen. Zowel verhard als onverhard, Sabine weet het allemaal met een lach en een blitzend snelle tijd te doen.   

Sabine Schmitz 2016
Sabine Schmitz als Top Gear presentator

De Top Gear Sabine Schmitz special is op woensdag 7 April te zien op BBC om 20:30 Nederlandse tijd.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *