Tesla Model 3 2016

Tesla heeft zojuist laten weten de nieuwe Model 3 bijna gereed te hebben voor productie. Momenteel worden nog enkele tests uitgevoerd, waaronder op de openbare weg.

Aantal tests

Het testwerk van de Model 3 is bijna afgerond. Zo houdt Tesla nogmaals de software tegen het licht, om zo het homologatieproces soepel te laten verlopen. Tevens rijden in de Verenigde Staten een fiks aantal Model 3-modellen rond, die als het ware de laatste puntjes op de i zetten.

Voorbereidingen productielocatie

Hoewel de Model 3 nu aan diverse tests wordt onderworpen, zijn in de fabriek ook al voorbereidingen getroffen. Tesla heeft onder meer de verfafdeling gereed, alsmede de assemblagelijnen. Ook stoomt de Amerikaanse fabrikant de productielocatie klaar voor het installeren van accupakketten en aandrijflijnen. Tesla’s doel is om later dit jaar 5.000 exemplaren per week te bouwen. Vanaf 2018 wil het merk 10.000 eenheden per 7 dagen produceren. 

Het wereldwijde verkoopsucces is grotendeels te danken aan de Model S. Hij is vooral interessant voor zakelijke rijders, vanwege de lagere 4% bijtelling.

Categorieën