Tesla Supercharger prijsverhoging Duitsland Frankrijk

Producent van elektrische auto’s Tesla heeft een forse investering gedaan in de cryptomunt bitcoin. Maar liefst 1,5 miljard euro investeerde het bedrijf van Elon Musk onlangs in de crypytocurrency. Dat is zo’n acht procent van de kasreserves van het bedrijf. Het bracht een schok teweeg die de waarde van de bitcoin flink deed stijgen. Daarmee legde ook Tesla zelf geen windeieren.

Vertrouwen in cryptovaluta

Het vertrouwen in bitcoin en cryptovaluta in het algemeen is niets nieuws voor Musk. Hij verkondigde in 2019 al dat wat hem betreft papieren geld dood was en cryptovaluta de toekomst hadden. Onlangs nog tweette de Tesla-directeur over een kloon van bitcoin en prompt steeg de waarde daarvan met 50 procent. Het vertrouwen dat Musk heeft in bitcoin, wordt mogelijk ook naar klanten toe vertaald. Tesla heeft namelijk aangegeven van plan te zijn om bitcoin als betaalmiddel voor haar Model X te gaan accepteren.

bitcoinkoers stijgt na investering Tesla. Gouden bitcoin munt.

Meteen winst

Ook in haar melding aan de Securities Exchange Commission (SEC) spreekt Tesla haar vertrouwen in de bitcoin uit. Het bedrijf noemt de cryptomunt een alternatieve investering die vergelijkbaar is met goudstaven of fondsen die in goud beleggen. De virtuele munt biedt volgens het bedrijf flexibiliteit in het variëren en maximaliseren van de opbrengst van hun kasreserve. Dat heeft men niet slecht gezien, want op haar investering van 1,5 miljard euro kan Tesla grotendeels door haar eigen handelen al een winst van 200 miljoen dollar in de boeken zetten. Na haar enorme investering in bitcoin steeg de koers van de virtuele munt namelijk fors. Dat was te verwachten, en gezien het vertrouwen van Musk in bitcoin zaten veel beleggers hier dan ook op te wachten om zelf toe te slaan. Mogelijk is het hek hiermee ook van de dam. Marktkenners verwachten immers dat er na het pionierende werk van Tesla meer grote bedrijven gaan volgen die activa gaan omzetten in cryptovaluta.

Koers snel verachtvoudigd

De bitcoin kende een aantal jaren geleden al een enorme stijging in waarde. Veel investeerders hebben toen veel geld kunnen verdienen. Daarna raakte de virtuele munt in een slop en verloor men links en rechts vertrouwen in de cryptovaluta. In maart van vorig jaar stond de koers van de bitcoin op een waarde van 5.000 dollar. Kort na de enorme investering van Tesla steeg de bitcoin koerswaarde naar ruim 39000 euro. Inmiddels is die groei zelfs doorgezet naar 44.000 dollar. Men vermoedt dat Tesla door haar investering zo’n 40.000 bitcoins moet bezitten van de 18,6 miljoen die er momenteel in omloop zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *