Aston Martin AM-RB 001 2017

Het Britse Aston Martin heeft vanochtend de technische details bekendgemaakt van de AM-RB 001, de meest recente hypercar van het merk. In totaal worden 150 exemplaren gebouwd en volgen er 25 track-only versies. De eerste leveringen vinden plaats in 2019.

Atmosferische V12

Momenteel is Aston Martin niet erg spraakzaam, als het gaat om de aandrijflijn van de AM-RB 001. Zo is nog niet bekend hoeveel vermogen hij levert, laat staan cijfers als sprinttijd en topsnelheid.

Wél meldt de fabrikant, dat het hart van motorenfabrikant Cosworth afkomstig is. Het betreft een atmosferische 6.5 liter V12 (dus geen turbo), die gekoppeld is aan een zevenversnellingsbak van Ricardo. Schakelen gebeurt via de peddels achter het stuur.

Accupakket uit Kroatië

Buiten de motor en transmissie om, is ook het accupakket niet door Aston Martin zelf ontwikkeld. De hybride-aandrijflijn bestaat onder meer uit een accupakket van Kroatische makelij: Rimac. Deze fabrikant was ook verantwoordelijk voor de Concept-One, de snelste volledig elektrische hypercar ter wereld. 

Tot slot is de AM-RB 001 voorzien van een carbon monocoque, die aangeleverd is door de experts van Multimatic. Aston Martin schakelde hen ook in voor eerdere modellen, zoals de extreme Vulcan en One-77.

Categorieën