suzuki jimny 2018

Suzuki heeft de specificaties bekendgemaakt van de zoals zij zelf noemen ‘smallest & thoughest offroader’. Hiermee bedoelen zij de vierde generatie van de Jimny. Een compacte maar stoere uitstralling, inschakkelbare 4×4-aandrijving en het sterke ladderchassis zijn kenmerkend voor deze eigenzinnige offroader.

Geen avontuur te gek voor de Jimny

Ook de nieuwe Jimny is in de markt gezet als een echte avonturier. Dankzij een nog stijver ladderframe, 3-link starre wielophanging en het inschakelbare AllGrip Pro 4×4 aandrijving met lage gearing is geen terrein te ruig voor deze compacte offroader. Dankzij veiligheidssystemen zoals Hill Hold Control is vanuit stilstand een berg oprijden geen probleem. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de wagen tijdelijk niet terugrolt bij het optrekken. Ook bergafwaarts is het met Hill Descent Control een stuk veiliger. Met een afgeregelde snelheid rijdt de Jimny dankzij dit systeem gecontroleerd van de berg af.

Ook voor op de openbare weg is de nieuwe Jimny te voorzien van een scala aan veiligheidssystemen. Zo kan er onder andere gekozen worden voor een Dual Sensor Brake Support wat de auto laat afremmen op het moment dat je te dicht op je voorganger komt. Daarnaast behoren onder andere High Beam Assist, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition tot de optionele veiligheidssystemen.

Maar één motor bij lancering

De nieuwe Jimny zal in eerst instantie alleen maar geleverd worden met een krachtige en lichtgewicht viercilinder 1.5 liter benzinemotor met 102pk/ 75kW en 130 Nm trekkracht. Deze krachtbron is te combineren met een handgeschakelde vijfbak of een viertrapsautomaat die beiden zijn voorzien van hoge en lage gearing.

Trendy kleuren

Voor de nieuwe Jimny heeft Suzuki een aantal nieuwe trendy kleuren ontwikkeld. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor de 2-tone kleuren ‘Kinetic Yellow’, ‘Brisk Blue Metallic’ en ‘Chiffon Ivory Metallic in combinatie met een zwart dak. Ook zijn er een aantal retro single-tone kleuren beschikbaar zoals ‘Jungle Green’ en ‘Bluish Black’.

De exacte specificaties en prijzen voor de Nederlandse markt volgen in het najaar van 2018.

Categorieën