Honda Urban EV Concept 2017

Honda doet op IAA Frankfurt oude tijden herleven met de Urban EV Concept. Deze concept-car heeft een retro-design met onderhuids de techniek van nu.

Productieversie Urban EV Concept in 2019

Voor liefhebbers van een retro-achtige Honda is er goed nieuws. In 2019 komt het merk voor Europa met een productievariant. Er wordt dus binnen twee jaar een vervolg gegeven aan de Urban EV Concept, aldus Takahiro Hachigo (CEO bij Honda).

Laadkabelaansluiting op de motorkap

Al met al is de Urban EV Concept een gedurfde concept-car. Hij is voorzien van ronde koplampen, en een aansluiting voor de laadkabel op de motorkap. Vanwege de elektrische aandrijving, zien we geen luchtinlaten in de voorbumper. Wel bevindt zich tussen de lichtunits een display, waarop berichten worden getoond voor andere verkeersdeelnemers. Denk o.a. aan een begroeting voor andere bestuurders en de laadstatus.

Lounge-achtig interieur

Dankzij de slanke A-stijl, heb je als berijder zijnde goed zicht. In totaal is er plaats voor vier personen, verdeeld over een soort loungebank met grijze bekleding. De houtenafwerking moet voor een wat huiselijke sfeer zorgen.

Uiteraard is de Honda Urban EV Concept klaar voor de toekomst. In de portieren zijn grote displays aangebracht, die als buitenspiegels fungeren. Op het centrale touchscreen wordt de navigatie weergegeven, alsmede voertuiginformatie.

Categorieën