Renault jaarplan gelekt 2016

Renault breidt in 2016 zijn modelaanbod verder uit met vier nieuwe modellen. Volgens een gelekt jaarplan brengt het merk dit jaar een vernieuwde Captur, zevenzits-Scénic, Mégane Sedan en pick-up op de Europese markt.

Vernieuwde Captur

Op het 2016-plan is te zien dat er een B-segment cross-over op de planning staat. Aangezien de Captur in Nederland en andere landen goed in de smaak valt, wordt er geen opvolger verwacht, maar een vernieuwde versie. Waarschijnlijk ontvangt de Renault Captur een herzien front, waardoor hij qua design gelijk loopt met andere modellen van het merk.

Grand Scénic: zevenzits-versie

Tijdens de Autosalon van Genève 2016 introduceerde Renault de compleet nieuwe Scénic. De vijfzits-variant verschijnt dit jaar bij de dealers, maar dat geldt ook voor de Scénic met zeven zitplaatsen. Deze staat namelijk in het jaarplan, dat Renault toonde op een meeting voor aandeelhouders. De kans is groot dat de zevenzits-Scénic door het leven gaat als Grand Scénic.

Mégane Sedan: opvolger van Fluence

Wat ook in het jaarplan staat vermeld, is de komst van de Mégane Sedan, al is de naam nog niet officieel bevestigd. Waarschijnlijk vervangt het model de Fluence, die velen zullen kennen als elektrische auto. Of de sedan-versie van de Mégane ook naar Nederland komt is niet bekend. Wel staat vast dat ‘ie op andere Europese markten verschijnt.

Productieversie Alaskan Concept

Tot slot komt Renault met een pick-up op de proppen, die gebaseerd is op de Nissan NP300 Navara. Daarnaast is de pick-up waarschijnlijk de productieversie van de vorig jaar onthulde Alaskan Concept.

 

Even geen geld voor een nieuw model van Renault? U kunt natuurlijk altijd een oudere Renault kopen.

Invalid Displayed Gallery

Categorieën