De Dacia Duster staat sinds 2010 bekend als robuuste, scherp geprijsde SUV. Door veel onderdelen te gebruiken van Renault kunnen ze goedkoper produceren en daar heeft de consument profijt van. Er zijn sinds de introductie al 14.000 exemplaren verkocht in Nederland. Tijdens de rijtest met de Dacia Duster hebben wij ondervonden dat de vorige generatie een hele praktische auto is met veel voordelen. Nu zijn de prijzen van de nieuwe Dacia Duster bekend en die zijn aantrekkelijker dan verwacht.

The all new Duster

The all new Duster is de naam die Dacia zelf geeft aan de nieuwe Duster. Deze nieuwe generatie lijkt op zijn voorganger, maar is toch echt anders. De lampen hebben een ander design gekregen en het interieur is aangepakt. Er is nog steeds keuze uit vier verschillende uitrustingsniveaus: Essential, Expression, Journey en Extreme. Eigenlijk spreken deze namen voor zichzelf.

De nieuwe Dacia Duster in zijn natuurlijke habitat, offroad.

Als aandrijving is de mild-hybride benzine 130 TCe beschikbaar, standaard handgeschakeld. Deze motor kennen we uit de Renault Mégane en Renault Clio. Er komt ook een plug-in hybride versie, de zogenoemde Hybrid 140. Hiermee kun je volgens Dacia tot maximaal 80% van de tijd volledig elektrisch rijden in de stad. Dat resulteert in een 40% lager brandstofverbruik ten opzichte van een volledige benzine aandrijflijn. De nieuwe Duster is zelfs nog leverbaar met LPG, net zoals de vorige generatie. Je kunt de nieuwe generatie van de Dacia Duster samenstellen naar eigen smaak. Als je niet kunt wachten, dan zijn er nog genoeg Dusters van het huidige model op voorraad.

Op de zijkant van de Duster zit een bijzonder zwart vlak.

Prijzen

Van origine is Dacia een prijsvechter in autoland. Dat is met de nieuwe Duster niet anders. De instapversie is al beschikbaar vanaf €25.590. Dit is een prima prijs voor een SUV op LPG. De rijkosten zullen dan veel lager uitvallen. Stoelverwarming is optioneel en kun je aanvinken voor €400. Wat betreft interieur en wielen heb je ook weinig te kiezen. Op deze manier kan Dacia de prijs laag houden voor mensen die gaan voor functionaliteit boven uitstraling.

In België gaat de nieuwe Duster minimaal €18.990 kosten. Voor minder dan dit ga je geen nieuwe SUV vinden bij de concurrentie. Vanaf dit voorjaar worden de eerste Dusters geleverd in zowel Nederland als België.

Het interieur is een stuk mooier geworden. Hopelijk zitten de stoelen beter dan in de vorige generatie.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *