Sinds 2018 heeft Lexus de UX in het gamma. Deze zag in Nederland het levenslicht als Lexus UX 250h en in 2021 kwam daar de volledige elektrische Lexus UX 300e bij. Voor modeljaar 2024 is daar nu de nieuwe Lexus UX 300h. Levering start in het tweede kwartaal van dit jaar, maar wat biedt Lexus allemaal met deze nieuwe uitvoering?

Nieuwe hybride aandrijflijn

Het is ondertussen wel bekend dat Lexus echt hele fijne hybride aandrijflijnen maakt, wat ook blijkt uit de rijtest van de Lexus ES 300h. Nu is het overigens niet zo dat de UX 300h exact dezelfde aandrijflijn krijgt als de ES. De nieuwe Lexus UX 300h krijgt namelijk een een 2.0 liter viercilinder, gekoppeld aan 30 kW elektromotor. Het syteemvermogen komt hiermee op 199 pk, een 8 procent vermogenswinst ten opzichte van de uitgaande UX 250h. Terwijl het verbruik juist daalt volgens Lexus. Volgens de WLTP-norm ligt het verbruik nu tussen de 4,7 en 5,0 liter per 100 kilometer, rond de 1 op 20 dus. Bij de vierwiel aangedreven versie ligt het verbruik iets hoger, namelijk tussen de 5,0 en 5,4 liter per 100 kilometer.

Standaard uitrusting Lexus UX 300h

De nieuwe UX 300h is volgens Lexus ook stiller, door gebruik van extra isolatie, de extra carrossiestijfheid moet daarnaast zorgen voor een prettiger weggedrag. Tot de standaarduitrusting behoort onder andere het 8 inch infotainmentsysteem en de nieuwste generatie van Lexus Safety System +, oftewel verschillende ADAS-systemen. Prettig is de standaard aanwezige adaptieve cruise control! Daarnaast biedt de Lexus standaard LED-koplampen, twee zone climate control en onder andere Apple Carplay en Android Auto. Instappen in de nieuwe UX 300h kan overigens vanaf €44.995,-.

Urban Line

Boven de standaard UX 300h staat de Urban Line. Deze uitvoering is beschikbaar vanaf €46.995,-. Bovenop eerder genoemde uitrusting komt dan nog de een dodehoek waarschuwing, achterwaarts kruisend verkeer waarschuwing inclusief automatische remfunctie. Qua luxe biedt deze uitvoering een draadloze telefoonlader, regensensor en keyless entry en start. Uiterlijk biedt de Urban Line daarnaast onder andere andere 17-inch velgen, mistlampen en donker getinte achterste zijruiten en achterruiten.

F Sport Design

Boven de Urban Line is er vanaf €52.995 de F Sport Design. Uiteraard wordt het dan allemaal wat sportiever met 18 inch F Sport velgen, F Sport bumpers en de F Sport grille. In het interieur gaat de F Sport lijn door met sportstoelen en kunstleer bekleding. Stoel- en stuurwielverwarming zijn vanaf deze uitvoering ook standaard. Het navigatiesysteem groeit naar 12,3 inch.

Luxury Line

Weer een trede hoger vinden we de Luxury Line, vanaf €54.495. Ditmaal zonder de F Sport elementen, want het moet wel stijlvol blijven. Dus bouwt deze uitvoering voort op de Urban Line. Wel krijg je hier achtvoudig elektrisch verstelbare voorstoelen, met stoelverwarming. Stuurwielverwarming ontbreekt evenmin. Smooth Leder bekleding (wij verzinnen dit ook niet) is ook standaard, evenals een elektrisch verstelbaar stuur. Ook hier groeit het navigatiescherm dus naar 12, inch. Verdwalen in het donker is niet meer mogelijk, want de handgrepen hebben instapverlichting en de LED-mistlampen draaien netjes mee in de bochten.

Executive Line

Hier begint het natuurlijk pas. Voor €62.995 kun je jezelf een ware directeur voelen, zoals het heurt! Het Mark Levinson Premium Surround System is nu standaard. Evenals geluidswerend glas, want die 13 speakers moeten wel tot hun recht komen natuurlijk. Naast stoelverwarming is er nu ook stoelverkoeling. Vieze handen krijgen is er ook niet meer bij, want de achterklep is elektrisch bedienbaar. Van buiten laten zien dat je geld hebt gebeurd door 18 inch velgen, meegespoten wielkasten en de Triple LED-kopmlampen. Deze uitvoering is er ook als vierwielaandrijving.

F Sport Line

Beter dan F Sport Design, want dit is de echte Sport Line. Meer prestaties voor €63.995? Niet per se, er is namelijk niet meer vermogen. Wel krijg je alle goodies van de F Sport Design aan de buitenzijde. Binnenin geen synthetisch leer, maar echt Tahara leder. Active Sound Control, voor meer rust aan boord of een sportief geluidje door de speakers is ook standaard. Het mooiste is echter onderhuids te vinden; de Adaptive Variable Suspension moet zorgen voor een meer dynamisch rijkarakter. Vier wiel aandrijving is ook op deze uitvoering mogelijk.

Business Line

De lease topper bij uitstek is uiteraard de Business Line. Misschyien ook wel de beste deal, als we de prijs zouden weten. Deze uitvoering biedt bovenop de standaard uitvoering een dode hoek waarschuwing en de achterwaarts kruisend verkeer melding. Aan comfort biedt de Business Line een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren rondom en een draadloze lader. Qua uiterlijk is er Privacy Glass, LED-mistlampen en 18-inch metalen velgen.

De nieuwe Lexus UX 300h is dus leverbaar vanaf tweede kwartaal 2024. Bestellen is al wel mogelijk, waarbij de prijzen dus starten bij €44.995. Belgische prijzen starten bij €42.590,-.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *