Peugeot 3008 GT 2016

Kort na de onthulling van de reguliere 3008, presenteert Peugeot nu dit model als GT en GT Line. De 3008 GT heeft een 180 pk sterke dieselmotor en een speciaal uiterlijk. De GT Line is echter alleen sportief aangekleed en onderging geen technische aanpassingen.

3008 GT

Peugeot levert de 3008 GT met een 2.0 liter BlueHDi 180 S&S, die gekoppeld is aan een EAT6-zestrapsautomaat. Ook is hij voorzien van een speciaal voor deze versie ontwikkelde wielophanging. Qua uiterlijk onderscheidt de GT-uitvoering zich met wielkastverbreders, Full LED-koplampen, tweekleurige 19 inch Boston-velgen en een hoogglans zwart dak in de kleur Black Diamond. Optioneel kan de klant kiezen voor Peugeot’s Coupe Franche, waarbij de ene helft van de auto van kleur verschilt.

Koperkleurige details zijn duidelijk zichtbaar in het interieur. Het dashboard, de deurbekleding en armsteunen hebben dubbele siernaden, en de stoelen zijn voorzien van Alcantara. Optioneel is er Mistral-nappaleder als stoelbekleding.

Daarnaast valt op dat het lederen stuurwiel compact is, en het GT-logo prijkt op de onderzijde in verchroomd staal.

3008 GT Line

Peugeot biedt de GT Line op de 3008 met alle motoren aan, op twee na: de 1.6 liter BlueHDi 120 en 2.0 liter BlueHDi 180 S&S. De laatstgenoemde is exclusief voorbehouden aan de échte GT.

De GT Line is gebaseerd op het uitrustingsniveau Allure, waaraan kenmerken van de GT-versie zijn toegevoegd. Zo heeft de 3008 GT Line LED-koplampen, tweekleurige matte 18 inch lichtmetalen velgen, een sportievere voorbumper en grille, zijruitlijsten in RVS, het Black Diamond-dak en dubbele verchroomde uitlaatsierstukken. Tevens is er de mogelijkheid om te kiezen voor de Coupe Franche-lak, dat te kennen is van andere GT-modellen.

Het interieur heeft, net als de buitenzijde, veel overeenkomsten met de 3008 GT. Voorbeelden hiervan zijn de stoelen met Alcantara-bekleding en het logo op het stuurwiel, in dit geval staat er ‘GT Line’ i.p.v. ‘GT’.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën