Pagani Huayra Coda Lunga Villa d'Este

Geheel volgens de eeuwenoude Italiaanse traditie, neemt Pagani de tijd om een supercar te ontwikkelen. Het begon in 1999 met de Pagani Zonda, in 2011 kwam daar de Huayra en in 2022 kwam daar de Utopia bij. Dat betekent echter niet dat de Huayra helemaal klaar is. Sterker nog, één van de special editions heeft onlangs een zeer prestigieuze prijs gewonnen

Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Op de jaarlijkse Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan de westelijke oever van het Como Meer, zijn diverse prijzen uitgereikt. Het duurste van het duurst staat te pronken op de idylische achtergrond van het Como meer. Champagne vloeit er als water en wij stellen ons voor dat de hapjes ook uitstekend zullen zijn. Echter, draait de show om de auto’s en dat is waar Pagani met een speciale editie van de Huayra in de prijzen is gevallen.

De Pagani Huayra Coda Lunga is een conceptauto die een eerbetoon brengt aan de Le Mans racers uit de jaren 60 en 70. Vooral in het begin van de jaren 70 was het gebruikelijk voor de Le Mans auto’s, om lange achterkanten mee te brengen voor de snelle rechte stukken op Le Mans. Een mooi voorbeeld hiervan is de naamgenoot van de Huayra, de Ferrari 512 S Coda Lunga.

Het project van de Huayra Coda Lunga is ontstaan door twee verzamelaars van Pagani modellen. Zij vroegen in 2018 of er een longtail versie van de Pagani Huayra gemaakt kon worden. De gedachte dat hier een elegante hypercar uit zou komen klopt wel, want de auto heeft de designprijs gewonnen van mooiste conceptauto/prototype.

Pagani Huayra Coda Lunga

Het model deelt dezelfde basis als de Pagani Huayra, maar is vanaf de achterkant radicaal anders. De ronde vloeiende vormen van welleer, draperen ver over de wielkasten naar de achterzijde. Hierdoor ontstaat er een open achterzijde die slechts de vier uitlaten en zes achterlichten al zwevend laten zien. Dat dit een prestige project is waar Horacio Pagani zelf een grote invloed op heeft wordt al snel duidelijk. “Hij verteld:“ De Huayra Codalunga is een eedbetoon aan de Italiaanse coachbuilder en raceauto’s van de jaren 60, auto’s waar ik van hou en mij doen denken aan mijn jeugd”

Pagani Huayra Coda Lunga Villa d'Este

Veel persoonlijker wordt het niet.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *