Audi Aicon Concept 2017

Tijdens de Volkswagen Group Preview Night heeft Audi alvast zijn nieuwe concept-car onthuld. Het betreft een autonoom rijdend en volledig elektrisch studiemodel, die luistert naar de naam ‘Audi Aicon Concept’.

Extreem lange wielbasis

De Audi Aicon Concept is in meerdere opzichten opvallend. Het studiemodel heeft een gestroomlijnd design, maar biedt tevens veel binnenruimte. Dit is te danken aan de forse wielbasis van 3.470 mm, wat liefst 240 mm langer is dan de Audi A8 L. De buitenafmetingen bedragen 5.444 mm in lengte, 2.100 mm in breedte en 1.506 mm in hoogte.

Audi’s Aicon Concept is vooral futuristisch gestyled. Dit zie je aan de extreem lange voorruit, maar ook de zelfmoorddeuren en 26 inch wielen vragen aandacht. Er is binnenin plaats voor vier personen, dankzij een 2+2-configuratie.

Vier elektromotoren

Het recent onthulde studiemodel is de Audi van de toekomst, zo zegt het merk zelf. De Aicon Concept rijdt geheel zelfstandig en is volledig elektrisch. Hij is voorzien van vier elektromotoren, die samen 354 pk en 550 Nm koppel genereren. Aan elk wiel is dus één elektrokrachtbron gekoppeld, wat elektronisch gestuurde quattro-vierwielaandrijving mogelijk maakt. Een afstand van 700 tot 800 km op één acculading, is volgens Audi eenvoudig haalbaar. 

Aicon Concept rijdt geheel zelfstandig

Doordat de Aicon Concept autonoom is, beschikt hij niet over een stuurwiel. Ook een gas- en rempedaal ontbreken. In plaats daarvan vinden we twee individuele stoelen en een lounge-achtige bank. Dit wordt gecombineerd met een groot touchscreen onder de voorruit, waarop het connectiviteitssysteem is te bedienen. 

Categorieën