Mercedes-Benz G-Klasse 2018

Tijdens de vooravond van de North American International Auto Show in Detroit, heeft Mercedes-Benz de nieuwe G-Klasse onthuld. Eerder deze maand verschenen de eerste beelden al online.

Betere afwerking

Het uiterlijk komt in grote lijnen overeen met zijn voorganger. De G-Klasse oogt nog steeds robuust, dankzij de rechtopstaande voorruit en hoekige vormen. De koplampen zijn overigens groter dan voorheen. Bovendien is de G-Klasse langer (+53 mm) en breder (+121 mm).

Exterieurkenmerken zien we ook in het interieur. De ventilatieroosters zijn, net als de koplampen, rond van vorm. De afwerking is volgens Mercedes-Benz nog beter dan voorheen. Ook oogt de binnenzijde moderner door de twee 12,3 inch displays, die optisch in elkaar overlopen. Inzittenden profiteren tot slot van meer been,- schouder- en elleboogruimte.

G-Mode

Naast bekende rijstanden als Comfort, Sport, Eco en Individual, beschikt de G-Klasse ook over de G-Mode. De modus wordt geactiveerd, wanneer één van de drie sperdifferentiëlen of Low Range-terreinoverbrenging wordt ingeschakeld. De G-Mode past o.a. de instelbare demping van het onderstel aan, alsmede de besturing.

Eén motorvariant

Voorlopig is de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse er alleen als G 500. Deze motorvariant wordt aangedreven door een 4.0 liter V8-biturbomotor met 422 pk en 610 Nm koppel. De achtcilinder krachtbron is gekoppeld aan een aangepaste 9G Tronic-negentrapsautomaat.

Categorieën