BMW Concept 8 Serie 2017

BMW heeft vanavond officieel de Concept 8 Serie gepresenteerd, een voorbode van een toekomstige, grote coupé. Het werelddebuut vindt plaats tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië.

Indrukwekkende voorbode

De Concept 8 Serie, die zeer binnenkort in levende lijve is te bewonderen, is een indrukwekkende creatie. Nog belangrijker is dat dit studiemodel werkelijk functie heeft: het is een voorbode van productierijpe BMW 8 Serie-modellen. Volgend jaar krijgen we het eerste, échte resultaat te zien.

BMW’s nieuwste concept-car biedt plaats aan vier personen, al hebben de achterpassagiers doorgaans minder beenruimte. Enkele fraaie details zijn de exclusieve carrosseriekleur, die we voor het eerst op de Concept 8 Serie zien. De kleur heet Barcelona Gray Liquid, een mix van grijs en blauw. Ook trekken de grote 21 inch lichtmetalen velgen aandacht, uitgevoerd in multi-spaaks design.

iDrive-controller van Swarovski-glas

Voor wat betreft het interieur, lijkt het Duitse studiemodel klaar te zijn voor productie. Het instrumentarium en dashboard zijn geheel digitaal, maar verre van futuristisch. Het stuurwiel oogt groot en is zowel van donkerbruin Merino-leder als aluminium voorzien.

Daarnaast springen de sportief gevormde stoelen in het oog, en is de iDrive-controller gemaakt van exclusief Swarovski-glas.

Categorieën