Ferrari FXX-K Evo 2017

Ferrari heeft tijdens de Finali Mondiali in Mugello (Italië) de FXX-K Evo gepresenteerd. Dit extreme model wordt in zeer beperkte oplage gebouwd.

Ferrari FXX-K Evo op Mugello

Het Italiaanse sportwagenmerk greep de Finali Mondiali aan voor de onthulling van de FXX-K Evo. Ruim 40.000 liefhebbers van het merk waren aanwezig op het circuit van Mugello, en konden de gelimiteerde Ferrari al bewonderen.

Exacte aantallen noemt de fabrikant niet, al wordt aangegeven dat de productie is gelimiteerd. Het model is afgeleid van de FXX-K, die eind 2014 werd onthuld. Eigenaren hiervan worden gerust gesteld met een upgradepakket. Hiermee wordt hun FXX-K omgetoverd tot nóg extremere Evo.

Meer downforce

Ferrari voorziet de FXX-K Evo van verbeterde aerodynamica en meer downforce. Dankzij een ander spoilerpakket, is de neerwaartse druk met 23% toegenomen. Dit resulteert in 640 kg aan downforce bij een snelheid van 200 km/h.

Bekende atmosferische V12

Onder de kap is, in vergelijking met het reguliere model, niets gewijzigd. De FXX-K Evo wordt ook aangedreven door een atmosferische 6.2 liter V12 en elektromotor. In totaal levert dat 1.050 pk en 900 Nm koppel op. Schakelen werkt via een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

Wat voor prijskaartje de FXX-K Evo heeft, is niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk deelt Ferrari deze informatie enkel met geselecteerde klanten.

Categorieën