Nissan Mira 2017

Het Japanse automerk Nissan onthult tijdens de Autosalon van Parijs de nieuwe Micra. De vijfde generatie Micra wordt in het Franse Flins gefabriceerd, terwijl in maart 2017 de verkoop start.

V-motion-grille

Nissan heeft de nieuwe Micra speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en ontworpen. Dit model is lager, breder en langer dan zijn voorgangers. Opvallende details zijn o.a. de nieuwe V-motion-grille met een strakke lijn, die helemaal tot de achterzijde van de auto doorloopt, en de boomerang-vormige achterlichten. De nieuwe Micra is leverbaar in tien verschillende carrosseriekleuren, waaronder Energy Orange.

Ruimer interieur

Het merk heeft de Micra voorzien van een verlaagde zitpositie, terwijl de bestuurdersstoel en het stuurwiel op gewenste hoogte ingesteld kunnen worden. Doordat hij qua afmetingen is gegroeid, is hij vanbinnen ruimer geworden.

De Micra is uitgerust met een geheel nieuwe Bose audio-installatie met zes speakers, en is in samenwerking met Nissan ontwikkeld. Door middel van een 7 inch touchscreen, wat tevens standaard is inbegrepen, kan men het navigatie- en audiosysteem bedienen.

Keuze uit drie motoren

Vanaf de introductie is hij leverbaar met keuze uit drie motoren. Zo is er de 0.9 liter driecilinder (90 pk), 1.5 liter turbobenzinemotor (90 pk) en als laatste een 73 pk sterke 1.0 liter benzinekrachtbron, die geen turbo heeft.

Veiligheidssystemen

Nissan Micra is uitgerust met een aantal veiligheidsvoorzieningen, denk aan: Nissan Intelligent Driving, Lane Departure Prevention, Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering, Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën