Nissan IMx Concept 2017

Zoals altijd is ook Nissan aanwezig tijdens de Tokyo Motor Show (27 oktober t/m 5 november). Het merk presenteert de IMx Concept met een actieradius van 600 kilometer.

Actieradius van 600 km

De Nissan IMx Concept is een cross-over met een geheel elektrische aandrijflijn. Zoals vele studiemodellen, is ook dit model een voorbode voor de toekomst. Hij kan volledig autonoom rijden en heeft een actieradius van 600 km, dankzij de nieuwe batterij. De IMx Concept staat op Nissan’s nieuwe EV-platform en is voorzien van twee elektromotoren. Het gecombineerde vermogen bedraagt 436 pk, het maximumkoppel is 700 Nm.

Ondanks dat het om een elektrische Nissan gaat, zien we nog steeds typische designkenmerken van het merk terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de opvallende V-motion grille en de lijn die vanaf de motorkap doorloopt tot de achterzijde.

OLED-instrumentenpaneel

Vanbinnen ontdekken we een groot OLED-instrumentenpaneel, dat allerlei belangrijke informatie toont aan de bestuurder en door middel van oogbewegingen en handgebaren is te bedienen. Verder komen we een houtpatroon tegen, dat onder het zojuist genoemde OLED-instrumentenpaneel is geplaatst. Dit loopt door tot aan de deurpanelen.

Ten slotte meldt Nissan, dat ‘ie is voorzien van een toekomstige versie van ProPilot. Hierdoor is het mogelijk volledig autonoom te rijden. Na activatie van het systeem, trekt het stuurwiel zich terug in het dashboard. De stoelen gaan uit hun vaste positie, waardoor de passagiers meer vrijheid hebben tijdens de geautomatiseerde rit. Mocht de bestuurder weer zelf aan de knoppen willen, dan is dit mogelijk door de rijmodus ‘Manual’ te selecteren.

Categorieën