Duurzame mobiliteit is inmiddels niet meer weg te denken uit hedendaagse gespreksonderwerpen. Zowel in Den Haag als op een verjaardag wil iedereen zijn eigen mening en visie over dit onderwerp graag ventileren. De Green NCAP is een onafhankelijke organisatie die auto’s beoordeelt op hun duurzaamheid. Ook de Nissan Ariya is getest en heeft opvallend goed gescoord.

Green NCAP

De Green NCAP beoordeelt auto’s op hun duurzaamheid en efficiëntie. Deze test is verdeeld in drie hoofdcategorieën: Clean Air, Energy Efficiency en Greenhouse Gas.

De clean air index geeft de uitstoot van broeikasgassen weer. De Energy Efficiency beoordeelt de efficiëntie van de auto. Hier wordt onder andere gekeken hoeveel energie er daadwerkelijk in een beweging wordt omgezet en hoeveel energie er verloren gaat tijdens het opladen. Greenhouse Gas is een score voor de energie voorziening. Dit is moeilijker te meten, vooral omdat de energie benodigd voor de productie van de auto hierin nog niet is meegenomen.

Nissan Ariya

De Nissan Ariya is een volledige elektrische crossover die sinds vorig jaar beschikbaar is op de Nederlandse markt. Deze Japanner hebben we vorig jaar al onder de loep genomen in een rijtest. De uitvoering die is gebruikt voor de Green NCAP heeft een 87 kWh accupakket en de mogelijkheid om 11 kW 3-fase te laden.

De Ariya tijdens de rijtest.

Goede score

De Ariya heeft goed gescoord in de duurzaamheidstest van de Green NCAP. Omdat het een elektrische auto is en dus geen broeikasgassen uitstoot tijdens het rijden, scoort hij alle 10 punten bij de Clean Air test. De efficiëntie van 3-fase 11 kW laden komt uit op 91,6%. Andere modellen blijven gemiddeld rond de 85% hangen. Dit betekent dus dat de Ariya 7% minder energie verlies heeft tijdens het laden. Hiermee scoren ze dan ook 9,3/10 punten in de Energy Efficiency test. Ook voor de Greenhouse Gas test scoort de Ariya hoog, namelijk 9,6/10 punten!

Nissan Ariya tijdens een test van de Green NCAP.

Nissan zet stappen

Dit geeft opnieuw aan dat Nissan stappen zet op het gebied van duurzame mobiliteit. Hierin is het vooral van belang dat er zo min mogelijk energie verloren gaat en de uitstoot van broeikasgassen wordt teruggedrongen. Nissan heeft hiervoor verschillende aandrijflijnen ontwikkeld. Zowel volledig elektrisch als de zogenoemde e-power modellen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *